2013 Oscar Ödülleri Dün Akşam Verildi

2013 Oskar ödülünü Ben Affleck'in yönetmenliğini yaptığı Argo filmi aldı. (ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ/AFP/Getty Images)
2013 Oskar ödülünü Ben Affleck’in yönetmenliğini yaptığı Argo filmi aldı. (ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ/AFP/Getty Images)

Bu yıl 85. si düzenlenen 2013 Oscar Ödülleri dün akşam Los Angeles Dolby Tiyatro Salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine Michelle Obama’nın Beyaz Saray’dan canlı olarak  bağlanması gecenin sürprizi oldu.

Jack Nicholson tarafından ayarlanan dev ekranda Oscar adayları ve izleyicilerle buluşan Michelle Obama Hollywood’a övgülerini sundu. 2013’ün en iyi sinema filmi Argo’yu ‘şevk verici, fikrimizi genişleten ve bizi asla hayal etmediğimiz yerlere götüren bir film’ olarak değerlendiren Michelle Obama, en iyi film dalında Oscar’a aday 9 film için de ‘Bu 9 film bizi zamanda geriye götürerek tüm dünya çevresinde bir yolculuğa çıkarıyor’ dedi. Oscar adayı filmlerin insanlara, aşk ve sevginin hayattaki tüm anlaşmazlıklarla baş edebileceğini gösterdiğini belirten Michelle Obama, ‘Bu filmler bize hayattaki zorluklarla yeteri kadar mücadele eder ve kendimizdeki cesareti keşfedersek her türlü zorlukla başa çıkabileceğimizi gösteriyor’ şeklinde konuştu.

2013 yılı en iyi sinema filmi dalında Oscar ödülüne layık görülen Ben Affleck imzalı ‘Argo’ adlı filmi  1979 yılında İran’da geçiyor. 4 Kasım 1979 günü gerçekleşen İran Devrimi’nin ardından Şah’ın devrilmesiyle militanlar İran’daki ABD Büyükelçiliği’ne girerek 52 ABD’liyi rehin alıyorlar. Meydana gelen hengâmede elçilik binasından kaçmayı başaran 6 ABD vatandaşı Kanada elçiliğine iltica ediyor fakat korku henüz onlar için bitmiyor. CIA uzmanı ve savaş stratejisti Tony Mendez, İran’da rehin kalan bu Amerikan askerlerini kurtarmak için oldukça riskli fakat müthiş bir plan hazırlıyor.

Bu yıl 85’incisi düzenlenen Oscar Ödül Töreninde ödüle layık görülen bazı isim ve yapımlar ise şöyle;
En İyi Erkek Başrol Oyuncusu: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
En iyi kadın Başrol Oyuncusu: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Django Unchanged)
En İyi yardımcı Kadın Oyuncu: Anne Hathaway (Les Miserables)
En İyi Yönetmen: Ang Lee (Line Of Pie)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Claudio Miranda (Line Of Pie)
Yabancı Dilde En iyi Film: Amour (Avusturya)
En İyi Orijinal Şarkı: Skyfall filminden Skyfall ( Söz-Müzik: Adele Adkins ve Paul Epworth )
En İyi Orijinal Senaryo Yazarı: Quentin Tarantino

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.