Dip Sahne Oyuncuları “Zenciler” ile Kumbaracı50’de

Jean Genet’nin 1958’de yazdığı oyunu Zenciler, Türkiye’de ilk kez profesyonel olarak Dip Sahne Oyuncuları tarafından sahneleniyor.

İçerdiği siyasi ve cinsel göndermeler nedeniyle Türkiye’de daha önce hiçbir profesyonel tiyatro tarafından sahnelenmeye cesaret edilemeyen bu oyun, SimitGazoz Prodüksiyon’un katkılarıyla ve Nilay Erdönmez yönetmenliğinde, Dip Sahne Oyuncuları tarafından 19 Nisan’da da Kumbaracı50’de sahnelenecek.

Genet’nin mevcut sistemi eleştirdiği ve Fransa’nın Cezayir karşısındaki tutumundan etkilenerek yazdığı oyunu ilk kez 1959’da sergilendi.

Merkezine “öteki”yi alan oyunu Nilay Erdönmez yönetiyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Yüksek Lisans öğrencisi Erdönmez, “Zenciler” oyununu yüksek lisans tezi olarak seçmiş. 5 ay boyunca metin üzerine çalışan Erdönmez, zencilerin evrensel bir metin olduğunu vurguluyor.

“Zenci”nin sadece rengi siyah olan demek olmadığını ifade eden yönetmen Erdönmez, günümüzde ezilen, kullanılan, metalaştırılan insanların şimdiki zenciler, yani “ötekiler” olduğunu söylüyor.

Oyunun kadrosunda Barış Çelikkol, Bedir Bedir, Can Yılmaz, Hakan Dülger, Direnç Dedeoğlu, Emre Çakman, Neslihan Arslan, Nilay Erdönmez, Yeşim Çapanoğlu, Tuğçe Tanış ve Uğur Arslan yer alıyor.

Kareografisinin Erdinç Anaz’ın yaptığı oyun Nami Başer’in çevisisiyle izleyicilerle buluşuyor.

Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu

Yoruma kapalı.