Ressam Aysel Miman’ın “Sahnenin Ardı” Resim Sergisi Galeri Artist Çukurcuma’da

Galeri Artist Çukurcuma, “16 Nisan – 4 Mayıs 2011” tarihleri arasında ressam Aysel MİMAN’ın “Sahnenin Ardı” adlı kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Aysel Miman, “Sahnenin Ardı” isimli sergisinden şöyle bahsediyor;

‘Bu yeni sergimle; resimsel, çağdaş ve kendisi olana ulaşma kaygısı içinde olan düşünsel ve salt resimsel mantığın ön plana çıktığı Sahnenin Ardı isimli resimlerimi sergiliyorum. Soyut sanat; kavramların önsezidir ve çağdaş bir anlatımdır bana göre.

Sanat, -resim- bir düşünme biçimiyken; resimlerim, plastik sanatların kendi ifade araçlarını ön plana çıkaran (renk, doku, çizgi) geometrik amorf bir düzendir. Espace içindeki formlar, dış bir anlam yüklemeye ihtiyaç duymaksızın kendi kendine yeterli varlıklar olduğu inancını yansıtmak adınadır. Üzerinde durduğum ve ulaşmak istediğim nokta resmin kendi yapısal formu ve renk karşıtlığıyla; düşünsel perspektifimin görsel dengelerdeki ruhsal titreşimler halidir. Sahnenin Ardı; yüzeyde renk ve form, altında ise aklın alamayacağı bir gerçeklikle bize bakıyor. İçinde yaşadığım çağın evrensel problematiklerini ve kişisel tavrımı soyut niteliklerle biçimlendirerek ifade ediyorum. Tuvalde bir konuyu resmetmek yerine konusu resim olan bir durumu yaşa/t/maktayım’ şeklinde açıklayabilirim. Sahnenin Ardı isimli sergimde Ferruh Başağa için yaptığım Foça adlı resmimi de sergiliyorum.

Özgeçmiş

2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi B.E.F. Resim Bölümü’nü bitirdi. İzmir Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak bir sezon yer aldı. 2008 yılında Amerika Çağdaş Baskılar Bienal Sergisi’ne ve Danimarka’da Uluslararası Soyut Baskılar Resim Sergisi’ne katıldı. 2007 yılında Amerika’da People Art Galerinin düzenlediği Uluslararası Soyut Resim Yarışması’nı kazandı. Art İSTANBUL 2007 Sanat Fuarı’nda Genç Sanatçılar Resim Yarışması’nda Mansiyon Ödülü aldı. 67. Devlet Resim Yarışması, Dyo Resim Yarışması ve Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmalarda eserleri sergilendi. 4. Çağdaş Sanat Sergisi, Genç Etkinlik-IV ve Ankara Uluslararası Sanat Bienali’ne katıldı. Akköy Kültür Sanat Dergisi’nde ve Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi’nde yazıları ve fotoğraf projeleri yayınlandı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan Miman’ın resimleri koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren sanatçı, 7. kişisel sergisi “Sahnenin Ardı ile Galeri Artist Çukurcuma’da.

Yoruma kapalı.