Suriye’de Milletvekilleri ve Ordudan İstifalar Artıyor

Ankara'da, Suriye Konsolosluğu önünde Suriye'de ölen insanları protesto eden bir grup(Getty Images/AFP/ ADEM ALTAN)

Suriye’de göstericiler ve hükümet arasındaki çatışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Meydana gelen gösteriler sırasında yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Dünya ülkelerinde ABD ve İngiltere Suriye’de bulunan vatandaşlarına yurda dönün çağrısı yaptı. Önce ABD hükümeti vatandaşlarından Suriye’den ayrılmalarını istedi. ABD’yi İngiltere izledi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, göstericilerin öldürülmesi karşısında dehşete düştüğünü açıkladı.

Meydana gelen protesto gösterilerin de silahlı müdahale sürerken yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi ise hapse atıldı.

İstifalar başladı. Suriye meclisinde iki milletvekili istifa etti. Oğullarını mermilerden koruyamadığını ve bu yüzden artık mecliste kalmasının bir anlamı olmadığını söyleyen milletvekillerini resmen ayrıldıklarını duyurdular. Ayrıca istifalar bununla da bitmiyor. Suriye ordusundan Muhammed Rufai isimli bir komutan 230 kişilik birliğiyle ordudan istifa etti.

Suriye yönetiminin halkın özgürlüğü işe ilgili taleplerine cevap vermemesi tepkilerin büyümesine neden oluyor. Suriye halkına karşı silah sıkamayacaklarının söyleyen Muhammed Rufai 230 kişilik birliğiyle beraber ordudan ayrıldığını söyledi. Dünde ordudan 5 subay istifa etmişti. Son günlerde de onlarca er ordudan istifa etti.

 

Yoruma kapalı.