Suriye’de ki Çatışmaların Yoğunluğu Sınıra Yığılmaların Artmasına Sebep Oluyor

Hatay-Suriye Sınırında toplanan ve Suriyelilerden oluşan kalabalık (Getty Images/AFP)

Marat el-Numan kentinde, toplanan muhalif yanlıların üzerine helikopterlerden mermi yağdırıldı. Daha önce böyle bir yöntem kullanmayan hükümet ilk defa eylemcileri dağıtmak için hava kuvveti kullanmış oldu.

Suriye’deki insan hakları örgütü de helikopterlerden ateş açıldığını doğruladı.

Ülkenin diğer yerlerinde de eylemler devam ediyor ve çıkan çatışmalarda dün 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ülkenin her tarafında meydana gelen çatışmalar sonucunda halk Hatay sınırlarına 29 nisan’dan beri akın etmeye başladı. Sığınanlar özellikle Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde yoğunlaşarak çadır kentler kurmaya başladılar. Hamza beyli çiftliğinde kurulan çadır kent 5 bin kişilik bir kapasiteye sahip.

Çadır kentlerde Sağlık bakanlığına ait 112 servis görevlileri ve ambulanslar görevlendirilirken, Kızılay tarafından sığınanlara 24 saat yemek veriliyor.  Kızılay tarafından tüm talepleri karşılanan mülteciler barınmanın yanı sıra seyyar hastane kurularak hasta olan veya rahatsızlığı bulunanlara sağlık hizmeti veriliyor.

Suriye’de 15 Mart’tan beri meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 1300’ü aşarken, tutuklu sayısı da binlerle ifade ediliyor.

 

Yoruma kapalı.