Michael Jackson’a Mardin’de Mevlit

Mardin”in Midyat ilçesine bağlı Mercimekli Köyü’nde her sene olduğu gibi bu sene de Michael Jackson’ın ölüm yıldönümü için 5 dilde mevlit okunup (Mıhellemice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce) cenaze namazı kılındı. Bir hafta süren anma etkilinliğinde okutulan mevlite bin kişi katıldı.

Kendilerine çok normal gelen bu olayın sebebiyse Michael Jackson’ı damatları olarak görmeleri.

Nüfusun tamamına yakını Mıhellemilerden oluşan köy halkı, 1860’larda Rock’n Roll’un efsanevi kralı Elvis Presley’in dedesinin Mardin’in Savur ilçesine bağlı Dereiçi köyünden Amerika’ya göç ettiğini, Presley’in dedesinin Beth Şem aşiretine bağlı olduğunu ve aslen Mıhellemi oluğunu ifade ettiler. Dedesi yıllar sonra Amerika’dan gelmiş ve kalan akrabalarını da Amerika’ya götürmüş.

Elvis Presley’in akrabası olmaktan gurur duyan Mıhellemiler, Elvis Presley”in kızı Lisa Marie ile evlenen Michael Jackson’ı da damadı olarak görüyorlar.

Her sene Jackson”ın ölüm yıldönümünde cenaze namazı kıldırıp, mevlit okutmalarının sebebi de bu.

Ancak Michael Jackson’a olan bu ilginin sadece akrabalık ilişkisinden kaynaklanmadığını uzun yıllardır popun kralı Jackson”ın şarkılarının dinlendiğini, birçok neslin onun şarkılarıyla büyüdüğünü belirttiler. “Özellikle yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle “They Don”t Care About Us” (Bizimle İlgilenmiyorlar) şarkısını kendimizle özdeşleştirdik. Jackson”ın özünde siyahi olması ve toplumsal farklılıkları yansıtması da ona sempati beslememizi sağladı” diye ifade ettiler.

Mevlit etkinliğinin kalıcı olması için mevlidin gelenekselleştirilmesi ve anıt dikilmesine karar veren halk şöyle dedi: “Jackson’ın evrensel müzik yapması, dünyadaki bütün sanatseverleri etkilemesi ve kendisinin Mıhellemi damadı olması bu mevlidi düzenlememize neden olmuştur. Bundan dolayı bizler Michael Jackson’ı anıyor ve bütün hayranlarıyla ortak duyguları paylaştığımızı herkesin bilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.