CHP Milletvekili Şafak Pavey TBMM’de Basın Toplantısı Yaptı

CHP Milletvekili Şafak Pavey, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giymesine imkân veren düzenlemenin Anayasa Komisyonunda kabul edilmesinin sevindirici olduğunu, kendisinin protez bacağının bu düzenlemeye vesile olmasından dolayı da mutluluk duyduğunu belirtti.

Pavey ” Bunun bir uzlaşma alanı olması bana umut verdi. Türkiye’de ciddi sorunlar yaşanıyor. Kadına karşı şiddet artarken, bu uzlaşmayı bir umut ışığı olarak algılamak, bir ilk adım olarak düşünmek istiyorum. Bundan böyle “bayan” yerine de “kadın” denecek olması oldukça sevindirici bir gelişme.” diye konuştu.

Gazetecilerin sorusunu da cevaplayan Pavey, toplantı sırasında yanında bir işaret dili çevirmeninin olması ve bu uygulamaya bundan sonra da devam edip etmeyeceği ile ilgili olarak, Genel Kurul’a işaret dili çevirmeni ile katılma hakkının bulunmadığını, toplam yüzde 10-15 temsil hakkı olan engellileri mecliste görmek istediklerini, kendisinin meclise erişebilirlik sıkıntısını dile getirdiğini, işaret dili çevirmeni olmamasının da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.