Karatay Diyetine Göre Gece Uyurken Kilo Verebilirsiniz

İstanbul Bilim Üniversitesi İç  Hastalıkları ve  Kardiyoloji Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Karatay  akşam saat 8:00 ‘den sonra yemek yenmediği taktirde kilo vermenin mümkün olduğunu, ara öğünlere de gerek olmadığını belirtti.

Habertürk  Tv‘ de Akşam Raporu programına konuk olan Karatay, obezitenin  önlenebildiğini yaşam tarzının değişmesinin insanda olumlu değişimlere yol açtığını belirtti. Akşam saat 8:00 den sonra yemek yenmediği takdirde gece saat 2:00  ile 5:00 arasında vücudun yeniden enerji arayışına girdiğini , bunu da leptin denilen hormonun vücuttaki yağları yakarak  vücuda gerekli enerjiyi sağlamak suretiyle sağladığını belirten Karatay  leptin hormonunun nasıl keşfedildiğini de şöyle açıkladı: “Ayıların kış uykusuna yattıktan 6 ay sonra inlerinden zayıflamış bir halde çıkmaları üzerine  bunun nasıl gerçekleştiği konusunda  yapılan araştırmalarda  leptin hormonu keşfedilmiş.”

Vücuttaki bel bölgesindeki yağlanmanın aslında karaciğer ve pankreas yağlanması olduğunu belirten Karatay bu yağlanmayla birlikte vücutta hücresel düzeyde  bozukluk başladığını bunun pankreas kanserine kadar gidebileceğini belirtti.  Steve Jobs’ un da  pankreas kanserinden vefat ettiğini belirten Karatay Amerika ‘da kasım ayının pankreas kanseri ayı olarak belirlendiğini söyledi. Karaciğer kanserinin Türkiye’de de çok yaygın olduğunu söyleyen  Prof. Dr. Canan Karatay bütün bunların altında vücuttaki yağlanmaların olduğunu kaydetti. Sık yemek yeme konusunun da insülinin bir düşüp bir yükselmesi sebebiyle pankreası yorduğunu belirten Karatay bunun doğru olmadığını belirtti.

Karatay şöyle devam etti:

Yiyeceklerinin hiç birisinin  kolestrolü yükseltmez  . Yumurtanın çok katı  olmamak ve kavrulmamak şartıyla rahatça yenebilir.   Kolestrol vücuttaki mikropları ve virüsleri öldüren çok kuvvetli bir antibiyotiktir. Onun için bunları yok etmek cinayettir.  Kolestrolün  bir hastalık olmadığını bütün dünya kabul etti. Yemek yesek de yemeksek de vücudumuz günde 2.5 gr  kolestrol üretiyor.  Kolestrol yağ değildir.  Kolestrol  sadece bizim vücudumuzda yok bitkilerde de var.

İşlenmiş gıdaların hepsi çok tehlikelidir. Vücudumuz  bunları kullanmak için programlanmamıştır. Bütün unlu gıdalar  işlenmiş olduğu için tehlikelidir.  Zeytin ve zeytinyağı çok önemlidir. Yapılan çalışmalar karbonhidratlı yiyeceklerin yağlı yiyeceklere oranda daha fazla kalp krizine  sebep olduğunu göstermiştir.

Kırmızı et sağlıklı bir yiyecektir. Herkesin söylediğinin aksine et ve yağ tansiyonu yükseltmez.

Meyve de  karbonhidrat olması sebebiyle dikkatli tüketilmelidir’.

Karatay diyetinin aslında bir diyet değil bir yaşam biçimi olduğunu belirten Karatay, ‘Karatay Diyetine göre hazırlanmış yemek tarifleri kitabının hazırlandığını yakında yayınlanacağını belirtti.

Canan Efendigil Karatay’ın “ezber bozan diyet” olarak tanımlanan sisteminin sadece bir diet olmadığını , bir beslenme tarzı olması gerektiğini düşünen pek çok insan bu diyetin detaylarını öğrenmek istiyor. Prof Karatay’ın kilo vermek konusunda kalıcı ve sağlıklı bir çözüm arayanlar için yazdığı bir de kitabı bulunmakta.

Kadınlarkulubu.com gibi çeşitli internet sitelerinde bu işin uzmanı olan bayanlar çoktan bilimsel deneylere başlamışlar bile :) , bu sayfada diyeti deneyen bayanların diyetle kaç haftada kaç kilo verdikleri, bel ölçümleri, yaşları…, gibi bilgilerin yanı sıra bu diyete uygun olarak hazırlanmış yemek tariflerininde yer aldığını görebilirsiniz.

Video: Prof. Karatay Diyeti’ni anlatıyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.