Çin Devletini Yasa Dışı Organ Alıyor Diye Protesto Ettiler

Çin Konsolosluğu önünde yapılan protesto gösterisi

Çin’de yasa dışı olarak organ nakli ticaretinin yapıldığın iddia eden bir grup  Falun Dafa uygulayıcısı Çin Konsolosluğu önünde  protesto eylemi gerçekleştirdi.

Çin’de yasa dışı olarak sürdürüldüğü iddia edilen organ nakli ticaretinin önüne geçilmesinin sağlanması amacıyla İstanbul’daki Çin Konsolosluğu önünde bir grup Falun Dafa uygulayıcısı Çin devletini protesto etti. Çin’de 1992 yılında ortaya çıkan ve çok kısa sürede milyonlarca insan tarafından uygulanmaya başlayan ruhsal bir kişisel gelişim uygulaması olan Falun Dafa, 1999 yılından sonra ana vatanında yasa dışı ilan edilmiş ve uygulayıcılarının da bu tarihten itibaren ülke çapında haksız davranışlara maruz kaldığı rapor edilmişti.  Ortadoğu’dan gelen yaklaşık 30 kişilik uygulayıcı grubu, Çin’de Falun Dafa uygulayıcıları başta olmak üzere çeşitli gruptaki insanların rızaları olmadan ve henüz onlar hayattayken organlarının alınması yoluyla gerçekleştirilen bu yasa dışı organ naklinin durdurulması ve insanların yasa dışı olarak yapılan bu işleme maruz kalmalarının engellenmesi amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Falun Dafa’nun barışçıl bir uygulama olduğunu anlatmak için protestoya uygulamaya ait egzersizleri yaparak başlayan grup daha sonra basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde konsolosluğun önünden ayrıldı.

  “1 milyar dolarlık bir endüstri “

Çin’deki yasa dışı uygulamaya dikkat çekmek  için yapılan açıklamada konuşan Semra Şener, “Bugün burada toplanma amacımız 17 yıldır dünyadan saklanmaya çalışılan bir gerçeği açıklamak içindir. Çin’de 17 yıldır yasa dışı olarak organ nakli ve alımı gerçekleştirilmektedir. Bu yasa dışı uygulama masum insanların canlı iken organları alınarak gerçekleştirilmektedir. Bu insanlar Çin Komünist Partisi tarafından gönülsüz donörler olarak kullanılmakta, henüz canlı iken organları çıkarılmakta ve satılmaktadır. Çin’de sürdürülmekte olan büyük ölçekte organ hasadı ve nakil uygulamaları acilen durdurulmalıdır. Dünya Çin’deki devlet hastanelerinin 1 milyar dolarlık bir pazar değeri olan organ nakli endüstrisi için kullanıldığını ve pek çok sayıda insanın bu hastanelerde organları için sistematik bir şekilde öldürüldüklerini bilmemektedir. Bu konu bir insan hakları konusudur” diye konuştu.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.