Zamanın ve Mekanın Ötesinde Antik Nano-yapılar Bulundu

nanospiral-676x450 (1)
Ural Dağlarında bulunmuş bir nano spiralin büyütülmüş görüntüsü. (Ekran görüntüsü / Cosmos News / Youtube)

Bilimin Ötesi bölümü ile Epoch Times, bugünkü bilgilerimize meydan okuyan doğal olayları ve teorileri araştırmakta, incelemekte ve açıklamalar yapmaktadır. Hayal etmeye teşvik eden fikirleri derinlemesine araştırıyor ve yeni olasılıkları ortaya çıkarıyoruz. Aşağıdaki yorumlar bölümünde bazen tartışmalı da olabilen başlıklar altında bizimle düşüncelerinizi paylaşın.

Oopart (out of place artifact – yersiz insan eseri bulgular) terimi, dünya üzerindeki çeşitli yerlerde bulunmuş, düzinelerce tarih öncesi cisim için kullanılan bir terimdir. Bu cisimler yapıldıkları dönemlerin teknolojik gelişim seviyesi ile uyum göstermemektedir. Ooparts klasik bilim adamlarını hayal kırıklığına uğratırken, alternatif teorilere açık, maceracı araştırmacıları memnun etmekte ve tartışmaları ateşlemektedir.

1991’de Rusya’nın Kozhim, Narada ve Balbanyu nehirleri yakınlarında bulunan aşırı derecede küçük, spiral şekilli insan yapımı cisimler, bugüne kadar devam eden bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu gizemli ve minik yapılar, orada 300,000 yıl önce nanoteknoloji geliştirme kapasitesine gelmiş bir kültür olduğu fikrini ortaya koydu.

İmal edilmiş bu spiraller, ilk olarak Ural dağlarında altın çıkarma işlemi ile birlikte yürütülen jeolojik araştırmalar sırasında keşfedildi. Bu parçalar bobinler, şaftlar, spiraller ve diğer belirlenememiş bileşenleri içeriyor. Syktyvkar’daki Rus Bilim Akademisi’nin yaptığı bir analize göre, bulunan en büyük parçaların çoğu bakır, en küçükleri ise molibden ve tungstenden yapılmış. Bu cisimlerin en büyüğü 1.18 inç (yaklaşık 3 cm) ve en küçüğü sadece 1 inçin (2,54 cm’nin) 10,000’de biri kadardır ve çoğu Altın Oran’a uyum göstermektedir. Şekilleri bu cisimlerin doğal yapısında bulunmayan metal parçalardan yapıldığını göstermektedir. Aslında güncel nanoteknoloji ile aynı minyatür bileşenlerle yakından benzerlik göstermektedirler.

Bazıları bu minik yapıların yakınlardaki Plesetsk uzay istasyonundan fırlatılan test roketlerinden arta kalan enkaz parçacıkları olduğunu bildirseler de, Moskova Enstitüsünün bir raporunda, bunların modern imalattan çok daha eski olduklarını bildirilmiştir.

1996’da Moskova’daki Jeoloji ve Değerli Metaller İşletmesi’nin Merkezi Bilimsel Araştırma Bölümünden E.W. Matvejeva, binlerce yıl yaşında olmasına rağmen bileşenlerin belirli bir teknolojik kaynaktan geldiğini yazdı.

Parçalar, jeolojik katmanı 20,000 ile 318,000 yaşında olan bir bölgede, 10 ile 40 feet (3 m ila 12 m) derinlikte bulundu.

İnsanlar bu kadar uzak geçmişte nasıl bu küçük bileşenleri imal ettiler ve bunları ne için kullandılar?

Bazıları bu spirallerin, buzul çağında insanlığın gelişmiş bir teknolojik seviyeye ulaştığını ispatladığına inanır. Diğerleri de bulunanların dünyadışı çalışmalar olduğunu iddia eder.

Yapay cisimler Moskova, St.Petersburg ve Helsinki’deki dört farklı tesiste incelenmiştir. Yine de bu minik yapılar hakkında ileri seviyedeki araştırmalar 1999’da baş araştırmacı olan Dr. Johannes Fiebag’in ölümü ile bitmiştir.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.