2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bugün Başlıyor

Fotoğraf : T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Sitesi

Covid-19 sebebiyle ‘yüz yüze’ eğitimin duraksaması sonrasında milyonlarca öğrenci uzun bir aradan sonra okullarında olacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızın sağlığı için okul bahçelerimize ve binalarımıza kimse alınamayacaktır. Anlayışınız ve hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz. Görüntü ve fotoğraf servisi Basın Müşavirliğimiz tarafından yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca okullarda, öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreni dışında programın yapılmayacağı, okul binalarının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişlerinin asıldığı, Covid-19’dan sorumlu olarak, eğitim kurumları iş sağlığı ve güvenliği kurulları ve kurullardan sorumlu müdür yardımcılarının görevlendirildiği, temassız ateş ölçer, tek kullanımlık veya yıkanabilir bez maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az yüzde 70 alkol içeren kolonya bulundurulacak. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları temin edilirken, okulun girişinde ve içinde uygun yerlere maske kullanımını açıklayan posterler yerleştirildiği ifade edildi.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.