3,000 Yılda bir Açan Mistik Udumbara Çiçeği, Kaliforniya’da Görüldü

Guava ağacı yaprağı üzerinde görülen Udumbara çiçeği, La Puente. (Liu Fei/The Epoch Times)

Budist sutralarda adı geçen efsanevi Udumbara çiçeğinin, Ekim sonunda, Kaliforniya, La Puente’de yaşayan bir Budist takipçinin arka bahçesinde açtığı görüldü. Bu küçük beyaz çiçeğin, sadece 3,000 yılda bir açtığı ve yeryüzünde kutsal bir kişinin belirdiğinin habercisi olduğu söylenir.

2000 yılından bu yana, kendisini Budist metinlerini çalışmaya adayan, Taiwan’lı sadık bir Budist olan Tony Fu, Budist inancındaki bir fenomen doğrultusunda, etrafindaki nesneleri bazen kendisiyle konuşurken duyduğunu söylüyor.

Fu, yaklaşık 6 aydır La Puente’deki kiralık evinde oturuyor. Arka bahçesinde, sık sık meyvesinin olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol ettiği bir guava ağacı bulunuyor. Bir kaç hafta önce, meyveyi kontrol ederken Fu, guava ağacının susuz kaldığını söylediğini ve ona biraz su vermesini istediğini duymuş. Fu, toprak sahibinin suyu fazla harcadığından şikayet etmesinden çekinerek, ağacı sadece birazcık sulamış.

Fu, The Epoch Times’a 3 Kasım’da yaptığı açıklamada, ağacı ikinci kere suladığında, guava ağacının, eğer onu bir kere daha sularsa kendisine iyi bir şey göstereceğini söylediğini duymuş. Fu, bunun ağacın meyvesinin olgunlaşacağı ve yenmeye hazır hale geleceği anlamına geldiğini düşünmüş.

Fakat birkaç gün sonra meyveyi kontrol ettiğinde, yaprakların üzerinde beyaz bir benek görmüş. Önce böcek zannetiği bu beneğin daha sonra küçük beyaz bir çiçek olduğunu farketmiş. Derhal aklına, daha önce internette Udumbara çiçekleri hakkında bir rapor gördüğü ve ardından bunu araştırdığı gelmiş. Fu, arka bahçesinde gördüğü küçük çiçeğin gerçekten de Udumbara çiçeği olduğunu keşfetmiş ve çok sevinerek, bunun uğurlu bir işaret ve büyük bir nimet olduğunu düşünmüş.

Cennetten Çiçekler

Budist metinlerine göre, Udumbara, ‘cennetten uğurlu çiçek’ anlamına gelen sanskritçe bir kelime. Budist metinlerinin 8. Bölümü “Huilijin Fonetik ve Yorumlama” da: “Udumbara, doğaüstü bir fenomenin ürünü, kutsal bir çiçek, sıradan dünyaya ait değil. Eğer bir *Tathagata veya Altın Tekerlek (Golden Wheel)’in Kralı insan dünyasında belirirse, bu çiçek, Onlar’ın büyük erdemleri ve kutsamalarına bağlı olarak kendini gösterecektir.”

Udumbara çiçeklerinin, bitkiler, metal ve cam gibi çeşitli yüzeylerde yetiştiği gözlenmiştir. Çoğunlukla yapraksızdır ve çan şeklinde olan çiçeğini destekleyen saça benzer gövdesiyle, küçük kümeler halinde görülmektedir.

Çiçekler, ilk kez bundan 10 yıl önce, Kuzey Kore’de bir tapınakta bulunan bir Buda heykelinde görülmüştü. O zamanlar, birçok medya organı konuyu haber yaparak, Korelilerin, Udumbara çiçeklerinin 3,000 yılda bir açtıklarına inandıklarından bahsetmişlerdi.

Bu gözlemler, Kuzey Kore’de, Blue House başbakanlık konutunun yakınları da dahil olmak üzere, birçok bölgeden bildirilmişti.

Son zamanda The Epoch Times’ın Çin versyonunda bildirildiği gibi, sıklıkla Blue House’un yakınlarında, turistlere Çin’de Falun Gong uygulayıcılarına yapılan işkenceyi anlatmak için sıklıkla belli bir noktada bir araya gelen, bir grup Falun Gong uygulayıcısı, yakınlardaki bir çam ağacında birçok Udumbara çiçeği bulunduğu keşfetmişlerdi. Falun Gong, evrenin doğruluk, merhamet ve hoşgörü prensiplerini temel alan, beden ve zihin gelişimine yönelik bir meditasyon sistemidir. Bir uygulayıcının dediğine göre, Udumbara çiçekleri, kışın sıfırın altındaki soğuklarda bile bu ağaçta birçok kez görülmüş.

Geçtiğimiz senelerde, Udumbara çiçekleri, Çin’in birçok bölgesinde de görülmüş, fakat Çin yerel medyası tarafından bu haber hep çürütülerek, görülen şeyin aslında böcek yumurtası olduğunu söylenmişti. Bu yıl yine Şubat ayında, Jiangxi, Lushan’da tekrar birçok Udumbara çiçeği belirdi. Çin medyası bu sefer çiçekleri, ‘cennetten eşi benzeri olmayan’ olarak tanımladı, fakat internetten tüm yazılar birkaç gün içinde hemen kaldırıldı.

Orjinal ingilizce metin

*Tathagata: Buda okulunda Pusa ve Luohan seviyelerinin üstünde bulunan bir seviyede aydınlanan ve üç diyarın ötesindeki ölümsüz. Buda’lar içindeki en düşük düzeydir.

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.