60 Yıl Boyunca Gizlediler

Wikipedia Commons/Meersburg'te (Almanya) çekilen bir fotoğraf

Sirius Uzay Bilimleri  Araştırma Başkanı Haktan Akdoğan 2 Temmuz 1947′ de Amerika’da Roswell kasabasına düşen ufonun yıllarca insanlardan gizlendiğini ,  fakat  bu sene nisan ayında FBI’ ın belgeleri açıkladığını belirtti. Tv 8 de yayınlanan Okan Bayülgen’in sunduğu Muhabbet Kralı programında konuşan Akdoğan 1947 yılınnda Roswell kasabasına düşen ufoyu ilk kez orda yaşayan bir çiftçinin bulduğunu , olayı ilk olarak o bölgedeki askeri birliğe haber verdiğini ordaki komutanın böyle bir olayı daha önce yaşamadığı için basını toplayıp açıklama yaptığını fakat daha sonra bu olayın 8. hava üssü komutanlığınca yalanlandığını belirtti.  Hatta bunun bir meteoroloji balonu olduğu yönünde haberler yapıldığını belirtti.   Bu yalanlamanın sebebinin o yıllarda insanların böyle bir durumu kabullenemeyeceği düşüncesiyle bir paniğe sebep olmamak olabileceğini söyledi.  Başka bir sebep ise dünyadaki mevcut güçlerin değişmesinden duydukları kaygı nedeniyle  böyle bir yola başvurmuş olabileceği idi. Fakat bundan 3 yıl kadar önce İngiltere Savunma Bakanlığının artık bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya başladığını belirtti.

Akdoğan bir tırı ufo müzesi haline getirdiklerini , 7 ay boyunca ülkeyi gezdiklerini  384 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini söyledi. Teknolojinin artmasıyla birlikte insanların bunları cep telefonu , kamera gibi cihazlarla kaydedebildiklerini anlattı. Ay’ la ilgili olarak orda  bir uzay üssü bulunduğunu saydam tüneller olduğunu hatta bunları NASA ‘nın görüntülediğini bundan dolayı da 30 senedir bir  daha aya gidilmediğini söyledi. Yakın zamanda NASA’da görev yapan  Pensilvanya State Üniversitesinden   bir grup çalışanın  dünya dışı varlıkların gezegenimizi işgal edebilecekleri yönünda bir açıklama yaptıklarını söyledi.  Bizim ırkımızın dünyamıza yaptıkları zarardan dolayı geleceğimizden endişe duyuyor olabilirler dedi. Bir astronotun emekli olduktan sonra NBC televizyonuna yaptığı açıklamada çalıştıkları süre içinde gizlilik anlaşması yapmaları sebebiyle konuşamadıklarını , çok net bir şekilde ufo gördüğünü anlattığını söyledi.

Programa telefonla katılan bir görgü tanığı 2004 yılının Temmuz ayında Bursa’da çok net gördüğü ufoyu şöyle anlattı: Çok parlak bir ışıktı. Bu ışığın bir cismin içine girdi bu cisim 500 metrekare bir alanı kapsıyordu. Üçgen şeklindeydi. Vınlama gibi çok zor duyulan bir ses duyduk. 15 dk sonra aniden 90 derece açı yaparaka bir anda 4- 5 km uzağa gitti.

Program konuklarından Bayram Yıkılkara da çok ilginç deneyimini şu sözlerle anlattı: 1962 doğumlu, emekli  müzisyenim. 1980 yılında 19 yaşımdayken  nişanlımın evine  uğradıktan sonra Kağıthane civarında  gece 12 de evime gitmek için çıktım. Evime gitmek için 2 yol vardı. Birisi kısa fakat ıssız bir yoldu. Orda hiç bir yerleşim yeri yoktu. Tepelik bir yeri aşmam gerekiyordu. Ben kısa diye o yolu seçtim . Daha önce de bu yoldan defalarca geçmiştim. Tam tepenin ortalarına geldiğimde bir sigara yaktım ki bir anda gece gündüz oldu. Başımı kaldırdığımda tepemde bir ışık vardı. Sadece benim bulunduğum yeri aydınlatıyordu . Ben dondum , olduğum yere çöktüm , hareket etmedim. Tepemdeki cisim yavaşça  süzülerek 20  metre ilerdeki bir başka tepeye doğru kayarak gitti. Yere yaklaşık 1 metre kadar yükseklikte park etmiş gibi sabitlendi. İçinde saydam bir ışık olduğu için içini görebiliyordum. Cismin üst tarafı saydam alt tarafı metal görünümündeydi. Altından uçaklardakine benzer merdiven çıktı. 1.80- 1.90 m boyumda üç  uzaylı aşağıya indi. Dördüncüsü yukarıda kapıda onları bekledi.  Aşağıya inenler  etrafa baktılar . Bir tanesi eğildi, yerden birşeyler alıyor gibiydi. Sonra hepsi tekrar araca bindi. Ufo yavaşça yükseldi. 250 – 300 m kadar yükseklikte  birden durdu. sonra aniden göz açıp kapama kadar kısa bir süre içinde atmosferi terketti.  Ertesi gün aynı yere yine gittim. Ufonun indiği yerdeki taşların, otların ve çimenlerin simsiyah olduğunu , otların kopmadığını fakat yan yattıklarını gördüm.  yıllar geçti oraya zaman zaman gittim. 8 yıl sonra bile  etrafında yeşillikler olduğu halde orda tek bir otun bitmediğini gördüm.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.