AB Komisyonu Türkiye Raporu Açıklandı

Fotoğraf : Pixabay

Avrupa Birliği Komisyonu 2020 Türkiye Raporu açıklandı.

Avrupa Birliği’nin hazırladığı 2020 Türkiye Raporu’nda ekonomiden demokrasiye kadar birçok konuya ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Raporda, “Türkiye her geçen gün AB’den daha da uzaklaşıyor. Türkiye’nin AB’ye üyelik şansı azalıyor. Ankara, AB’ye her zamankinden daha da uzaklaştı. AB’nin hukukun üstünlüğü, temel haklar ve yargı alanında devam eden olumsuz gelişmelerle ilgili ciddi endişeleri, Türkiye tarafından güvenilir bir biçimde ele alınmadı” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan rapora ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi :

“Avrupa Komisyonu bugün 2020 yılı Genişleme Strateji Belgesi ile Türkiye dâhil tüm aday ve potansiyel aday ülkeler için hazırlanan Ülke Raporlarını açıklamıştır. 2020 yılı Türkiye Raporu bu sene de AB’nin önyargılı, yapıcılıktan uzak ve çifte standartlı yaklaşımını yansıtmaktadır.

Bu raporda da AB yerine getirmediği sorumluluk ve taahhütlerine değinmezken temelsiz argümanlarla ülkemizi eleştirmektedir. Özellikle yönetim sistemimiz, seçimler, temel haklar, bazı yargı kararları ve idari kararlar ile terörle mücadeleye yönelik olarak alınan meşru önlemlerin yanı sıra dış, güvenlik ve ekonomi politikalarımıza ilişkin önyargılı, haksız ve orantısız eleştirileri raporun objektiflikten ne kadar uzak olduğunu göstermektedir.”

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.