ABD’den flaş karar!

abd

Amerikan Sivil Havacılık Kurumu, ABD’li havayolu şirketlerinin ABD’den İstanbul’a veya İstanbul’dan ABD’ye havayolu taşımacılığı yapmasını yasaklama kararını kaldırdı.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, kanunsuz askeri darbe girişimi sonrası Amerikan Sivil Havacılık Kurumu tarafından karşılıklı olarak uçuşların yasaklanması konusundaki sorun giderildi. Yapılan yazılı açıklamada yasağın kaldırıldığı ve sabah saatlerinde Amerika’ya ilk uçuşun gerçekleştirileceği belirtildi.

İlk Uçuş New York’a gerçekleştirilecek

Buna göre tarifeli uçuşlar 19 Temmuz 2016 Salı günü, 06.45’de icra edilecek İstanbul- New York uçuşu ile birlikte normal seyrine dönecek. ABD uçuşlarının normale dönüşüne yönelik yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Birkaç saat önce yaptığım açıklamada Amerikan Sivil Havacılık Kurumu’nun geçici bir süreliğine uçuşları durdurmasıyla ilgili olarak Amerika’ya direkt uçmamak için hiçbir sebep olmadığını düşündüğümü belirtmiştim. Aldığımız tedbirler, normlar dâhilindeydi ve uçuş yasağından bu yana sürdürdüğümüz yoğun mesai sonrası raporlarımızı verdik; detaylı toplantılar gerçekleştirdik. Sonuç beklediğimiz üzere olumlu neticelendi” dedi.

16 Temmuz 2016 tarihinde öğle saatleri itibarı ile Federal Havacılık Federasyonu (FAA), ikinci bir emre kadar ABD’li havayolu şirketlerinin ABD’den İstanbul’a veya İstanbul’dan ABD’ye havayolu taşımacılığı yapmasını; aynı zamanda İstanbul’dan gelecek herhangi bir havayolu şirketinin de ABD topraklarına iniş yapmasını yasaklamıştı.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.