ABD’li Milletvekilleri: ÇKP’nin Tarihi 100 Yıllık Zulümdür

Çinli polis memurları, 25 Haziran 2021’de Pekin’de yeni inşa edilen Çin Komünist Partisi Müzesi’nin önünde yürüyor. Çin, 1 Temmuz’da Komünist Parti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayadı. (Kevin Frayer/Getty Images)

ABD’nin Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekilleri ÇKP’nin 100. yıldönümü vesilesiyle, “ÇKP’nin gerçek doğasının açıklığa kavuşturulması için” bir önerge sunuldu. Bu çağrıda, Hong Kong ve Sincan’daki ÇKP rejimin saldırılarının yeni gelişmeler olmadığını, aksine parti tarihinin bir parçası olduğu vurgulandı. Önergede, bugün yaşanan olayları anlamak için, parti tarihine bakılması gerektiğine dikkat çekildi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) bu hafta yüzüncü yılını kutluyor, fakat ABD’deki Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekilleri kutlanacak bir durum görmüyor. Cumhuriyetçi Milletvekili Mike Gallagher’in girişimiyle Demokratlar ve Cumhuriyetçiler 25 Haziran’da bir araya geldi. Burada rejimin kendi halkına yönelik ağır insan hakları ihlallerinden dolayı bir kınama kararı yayınlandı.

Gallagher 25 Haziran’da yaptığı açıklamada, “Partinin gerçekleştirdiği çirkin eylemleri ve acımasız politikaları yüzünden milyonlarca masum insan inanılmaz acılar çekti, artık o insanları anma ve onları onurlandırma zamanı geldi.” dedi.

ÇKP Tarafından İşlenen Vahşet

Kararda, ÇKP tarafından 1930’lardan günümüze kadar işlenen 30’dan fazla vahşet listelendi. İmzacılar, “Özgürlük mücadelesinde Çin halkının yanında yer alacağız.” sözünü verdi.

Bu vahşetler arasında, ÇKP lideri Mao Zedong tarafından yönetilen bir dizi ölümcül kampanya var. Özelikle, 1940’larda sözde “büyük toprak reformu” sırasında milyonlarca büyük toprak sahibi “burjuvazi” oldukları gerekçesiyle vahşice dövülüp, öldürüldü.

Tarihe “İleriye Doğru Büyük Sıçrayış” olarak geçen, Mao’nun sanayileşme planı, modern tarihin en büyük insan eli yapımı felaketine yol açtı. Çin çelik üretimini, İngiliz ve Amerikan seviyelerine çıkarmaya çalışırken on milyonlarca insan açlıktan öldü. Tarımsal üretim de olduğu gibi, sanayileşmede de büyük kayıplar verildi fakat ÇKP lideri için insan hayatının bir değeri yoktu.

Üçüncü kampanya da, yani Kültür Devrimi’nde, “karşı-devrimci” olarak kabul edilen on milyona yakın vatandaş keyfi olarak tutuklandı, işkence gördü ve idam edildi.

Önergede, ÇKP’nin 1989’daki Tiananmen Meydanı katliamı sırasında silahsız öğrenci protestolarına yönelik kanlı askeri müdahalesi ve halen Sincan ve Hong Kong’da devam eden zulümler de kararda belirtilmiştir.

Bireysel Özgürlük Bastırıldı

Gallagher, rejimin bugün Sincan, Hong Kong ve Tibet’teki saldırılarının “yeni bir gelişme olmadığını” belirtti.

Mike Gallagher bir tweette: “Başından beri, kendi nüfusunun vahşileştirilme planı, ÇKP’nin sürekli olarak uyguladığı bir yöntem ve bu partinin çekirdek DNA’sında mevcuttur. Partinin nereye doğru evirildiğini görmek istiyorsak, geçmişine göz atamamız gerekiyor.” yorumunda bulundu.

Michael McCaul, partinin tarihi boyunca bireysel özgürlüğü bastırmak için, tarif edilemeyecek bir boyutta insan hakları ihlallerinde bulunduğunu ve bunun için acımasız bir biçimde Marksist doktrini kullandığını söyledi.

Cumhuriyetçi milletvekilleri, “Kötü eylemleri meşrulaştırmak için 100. yıldönümünü kullandıkları bir ortamda, neslimizin demokrasisinin temeline en büyük tehdit olan ÇKP’nin gerçek doğasını anlamak her zamankinden daha önemlidir.” dedi.

Çin rejimi partinin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 1 Temmuz’da büyük bir kutlama gerçekleştirdi. Tiananmen Meydanı, Yasak Şehir Kompleksi ve Pekin’deki diğer yerler önceden kordon altına alınmıştı.

Karar, ABD hükümetini ve müttefiklerini, “ifade özgürlüğünü desteklemek ve mümkün kılmak için” teknolojinin kullanımı da dahil olmak üzere Çin’deki insan haklarını desteklemeye çağırıyor.

Çin vatandaşları, – dünyanın en büyük internet ablukası ve sansür cihazı (“Great Firewall”) tarafından küresel internetten izole edildikleri için sansürsüz bilgilere erişemiyorlar.

Sonuç olarak bu tasarı, “Çin Komünist Partisi’nin varlığının sona ereceği günle yüzleşeceğini” belirtiyor.

Yazan: Cathy He, Epoch Times

Çeviri: Evren Durmaz, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.