Antik Hikayeler: İnsanın Samimiyeti Cennetleri Duygulandırır

Çinlilerin bir atasözü vardır, “Hiç kimse ilacı nasıl yaptığınızı görmüyorsa da, cennet içine koyduğun samimiyeti bilir.”

Antik Çin’de bitkisel ilaç yapım sürecine çok dikkat edilirdi. Çinlilerin bir atasözü vardır, “Hiç kimse ilacı nasıl yaptığınızı görmüyorsa da, cennet içine koyduğun samimiyeti bilir.” Yani bir eczacı, bitkisel ilaç reçetelerini hazırlarken, içtenlikle dünya insanlarını kurtarmak ve onlara fayda sağlamak istemelidir.

Antik zamanlarda, bir eczacı ilaç yapım çalışmasına başlamadan önce, başı ile ya da reveransla selamladığı ilaç tanrısına büyük bir saygı ile eğilir hürmet gösterirdi ve günlerce cinsel faaliyetlerden kaçınırdı. Ayrıca, her gün banyo yapar temiz elbiseler giyerdi. Bir eczacı bu kadar saf bir duruma ulaşabildiğinde, etkili bitkisel ilaçlar üretebilecekti.

Burada değinmeye değer büyüleyici bir fenomen vardır. İki doktor aynı hastaya aynı reçeteyi verdiğinde veya aynı hasta için aynı ilaçları yaptığında, iyileşme etkileri çoğu zaman farklı olmuştur. Doktorun ahlakı ve erdemiyle iyileşme etkisi arasında pozitif bir ilişki olduğu görülmektedir. Bu gözlem için mantıksal açıklama ne olabilir?

Tanrılar insanoğlunu yarattığında, insanlığın konuşma, davranış ve en önemlisi kalp için standartlarını oluşturdular. İnsanların her koşulda, herkesi ve her şeyi samimi bir kalple tedavi etmeleri gerekir. Sadece bir insan tanrıların standardını karşıladığında tanrılar onun eylemlerinde ona yardımcı olacaktır. İşte bu yüzden “bir kişinin samimiyeti cennetleri duygulandırır” denilmektedir.

Tanrılar ve tanrıların bulunduğu boyutlar insanlığın boyutlarından farklıdır. Bir atasözü vardır; “Cennette bir saat yeryüzünde bin yıla eşdeğerdir.” Cennetten gelen yardımlar yeryüzünde sonsuza dek sürer. Çin bitkisel ilaçları, tanrılar tarafından insanlar için yaratıldı. Bu nedenle bu preparatların iyileştirici etkileri zamanla azalmamıştır. Son binlerce yıldır; tatların, yakınsak etkinin ve etkin otların özelliklerinin insan vücudundaki enerji kanalları üzerinde faydalı olduğu belirtilmiştir, asla zararlı değildir. Aksine, birçok batılı ilaçların iyileştirici etkileri üç yıl içinde azalmaktadır. Ayrıca, çok sık olarak, batı ilaçlarının ciddi gecikmiş yan etkilere sahip oldukları ve piyasaya sürüldükten birkaç yıl sonra insanlara zararlı oldukları ve daha sonra herhangi bir tıbbi kullanımdan men edildiğine karar verilir. Daha sonra ilaç endüstrisi daha fazla araştırma yürütür, aynı kısır döngüyü takip eden yeni bir ilaç üretmeye çalışır.

Kaynak; tr.clearharmony.net

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.