Avrupada Ayrılıkçı Görüş Tahminlerin Üzerinde Çıktı

 

Avrupalıların büyük çoğunluğu kendilerini temsil eden politikacıların anlayışsız olduğunu ve halkı anlamadığını düşünüyor. Fotograf: ERIC FEFERBERG Getty Images

Avrupa’da yapılan bir anketin sonuçları sosyal bilimcileri şaşırtmış gibi görünüyor, çünkü Avrupa’daki ayrımcılığın düşünülenden de daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Avrupa Birliğine üye 8 ülkede yapılan araştırmaya göre, bu ülke insanlarının yarısı kendi ülkelerinde gereğinden fazla göçmen olduğunun düşünüyor. Ayrıca ülkelerinin ekonomik olarak zora girmeleri durumunda yabancıların değil de öncelikle kendilerinin işe alınmaları gerektiği görüşünde birleşiyorlar. Yahudiler ile ilgili düşünceleri sorulan Avrupalıların büyük bir bölümü, Yahudilerin, Nazi Almanyası döneminde yaşadıklarını biraz fazla suistimal ettiğini ve bu olaydan sürekli olarak bir şeyler çıkarmaya çalıştıklarını belirttiler.

Bir diğer yüksek oran da politikacılar ile ilgiliydi. Avrupalıların büyük çoğunluğu kendilerini temsil eden politikacıların anlayışsız olduğunu ve halkı anlamadığını düşünüyor.

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.