Aziz Sancar’ın Doğup Büyüdüğü Ev Müze Oluyor

Fotoğraf; Aziz Sancar Facebook Sayfası

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın doğup büyüdüğü ve bilim adamı olma fikrinin oluştuğu ev müze oluyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projeleri ile tarihi çarşı ve sokaklarda yapılan çalışmalar arasında Prof. Dr. Aziz Sancar’ın evi de yer aldı.

Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillenen Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin müzeye dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

3 katlı ve 36 odalı tarihi konakta sıva, boya, gereken yerlerin yenilenmesi, mekanların elektrik ve sıhhi tesisat aksamlarının onarılması gibi yenilikler gerekli önlemler ve onaylar alınarak yapılıyor.

Müzenin tamamlanmasının ardından Prof. Dr. Sancar’ın bilimsel çalışmaları, çalıştayları, nobel ödülü görsel olarak sergilenecek ve müzenin ana odaların birinde ödül almasını sağlayan hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğu haritalandıran araştırmalar ve 2015 yılında Nobel ödülünü almasını sağlayan çalışmaların süreciyle ilgili görseller dijital olarak izlenebilecek.

Restorasyon çalışmaların devam ettiğini kaydeden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,  “Tarihi konağın müzeye dönüştürme projesini Sancar ailesi ile birlikte karara bağladık. Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaya destek veriyoruz. Çalışmalar devam ediyor ve kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Savur ilçemize gelen misafirlerimizin istifadesine sunmuş olacağız. Böylelikle hem o zaman diliminin orijinal halini koruyacağız hem de gençlere rol model olan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın hatırasını orada canlı tutacağız” dedi.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.