Başbakan Yıldırım Nice Terör Saldırısına Yönelik Konuşma Yaptı

1715694
Fotoğraf:İHA

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’de binlerce masum insanın kanına giren terör örgütünün propagandası Avrupa’nın kalbinde yapılabiliyorsa, burada bir yanlış var. Herhalde terörde ikiyüzlülük gelişmişliğin bir göstergesi. Bunun bir izahı yok” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür Turizm ve Medya Kurultayı’na katılmak üzere yurt dışından gelen gazetecilerle Çankaya Köşkü’nde biraraya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Fransa’nın Nice şehrinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bugün uluslararası terörün tekrar sahnede olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Gün geçmiyor ki dünyanın bir köşesinde bomba patlamasın. Masum, savunmasız insanlar ölmesin. Dolayısıyla dün gece Fransa’nın ulusal günde Nice kentinde vahşet yaşandı, bir terör olayı yaşandı. Bu terör olayı dolayısıyla çok sayıda masum insan hayatını kaybetti. Yüzlerce yaralı var. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum. Terörle mücadeleden en fazla canın yanan ülke olarak, her zaman Fransa’nın bu insanlık mücadelesinde yanındayız. Bu terör işini uluslararası camia biraz hafife aldı. Hala Türkiye’de binlerce masum insanın kanına giren terör örgütünün propagandası Avrupa’nın kalbinde yapılabiliyorsa, Avrupa Parlamentosu’nda bunların rezillikleri sergilenebiliyorsa burada bir yanlış var. Herhalde terörde ikiyüzlülük gelişmişliğin bir göstergesi. Bunun bir izahı yok” ifadelerini kullandı.

“BU BİR GÜNDE OLAN BİR ŞEY DEĞİL”

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada yapılması gereken hep beraber olmak ve teröre karşı hiç ama hiç şart ortaya koymadan, ama fakat demeden, her türlüsüne şiddetle karşı çıkmak. Uluslararası işbirliğiyle bu meseleyi sadece terörü önlemek için değil teröre zemin hazırlayan geçmişte yaşanan yanlışları da ortaya çıkarmak. Bu bir günde olan bir şey değil. Bunun geçmişe yönelik ciddi bir altyapısı var. Bu altyapısını adaletsizlik, sömürü, dünyanın nimetlerinin paylaşımındaki adaletsizlikler, bugün dünyada 60 milyon insanın vatanı yok. Mülteci…Bunlar keyfinden mi memleketlerinden oluyor. Bunları yurtlarından koparan can güvenliği. Bütün bunları dünyanın görmesi lazım. BM’nin dünya barışı için birşey yapma zamanı geldi.”

Başbakan Yıldırım, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Dış politika üzerine ilişkin bir soru üzerine, İran ve Türkiye’nin gerek Irak, gerek Suriye, gerekse Filistin meselesinde daha etkin işbirliği yapması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, diğer ülkelere de meselenin vehametinin anlatılması gerektiğine işaret etti. Filistin ve Kıbrıs’la ilgili sorunun çözüme bağlanması gerektiğini vurguladı

İHA

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.