Bay Wang’ın Dokuz Çift Ayakkabısının Hikyesi

Gerçek bir hikayedir.

Çin’in Sichuan eyaletinden 70 yaşındaki Bay Wang, iyi kalpli bir ihtiyardı ve birçok köylü tarafından saygı görürdü. Yağmur mevsimi boyunca, tüm vücudunda ağrı ve kaşıntıya neden olan bir hastalıktan muzdaripti. Doğruluk, merhamet, hoşgörü prensiplerine dayanan Falun Gong uygulaması ile tanıştıktan sonra sağlığı düzeldi.

25 Nisan 1999 yılında Çin hükümetinin 3 Falun Gong uygulayıcısını sebepsiz yere tutukladığını ve uygulamayı yasakladığını televizyondan öğrendi. Uygulayıcıların barışçıl protestosu sırasında uğradıkları şiddete karşı vicdanı sızladı. Falun Dafa iyiydi ve hükümet yanılıyordu, bunu onlara söylemeliydi. Bu düşüncesini ÇKP ile paylaşmak için yola koyuldu. Yoksulluğa, yaşlılığa ve diğer olumsuz şartlara rağmen yürüyerek Çin’in Sichuan eyaletinden Pekin’e 2000 km yol kat etti. İnancı ve cesareti onu ayakta tuttu. Sonunda Tiananmen meydanına ulaştı.

Falun Gong’un (Falun Dafa olarak ta bilinir) Çin’de Gördüğü Zulüm Hakkında

Falun Gong, aynı zamanda Falun Dafa olarak bilinen zihin ve beden gelişimine yönelik geleneksel bir Çin uygulamasıdır. Uygulama yavaş, yumuşak hareketler ve meditasyonu içermektedir. Falun Gong, Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü ilkelerini temel olarak almaktadır. Uygulama ilk olarak 1992 yılının Mayıs ayında Çin’de Üstat Li Hongzhi tarafından tanıtıldı ve olağanüstü etkileri sayesinde kısa sürede ağızdan ağza Çin’in her yerine yayıldı. Bireyin fiziksel sağlığı, manevi ve ahlaki gelişimi üzerindeki yararlı etkileri yanında toplumdaki olumlu etkileri dünya çapında da tanınmasını sağladı. Uygulama bugün dünya çapında 100’den fazla ülkede milyonlarca insan tarafından uygulanmaktadır.

Tüm bunlara rağmen yalanlar ve şiddet ile Çin’i yöneten Çin Komünist Partisi (ÇKP), Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü ilkelerini izlemeye çabalayan milyonlarca insandan rahatsız oldu. 20 Temmuz 1999’da ÇKP ülke çapındaki tüm mekanizmaları harekete geçirerek, Falun Gong uygulayıcılarına karşı sistematik ve geniş kapsamlı acımasız bir zulüm başlattı. Yalanlar, karalamalar ve iftiralar aniden tüm ulusu kapladı. Şiddetli baskı, keyfi alıkoyma, zorunlu çalışma ve işkence sayısız uygulayıcı perişan etti. Minghui/Clearwisdom web sitesinden yayınlanan raporlara göre 22 Temmuz 2019 tarihine kadar 4.316 Falun Gong uygulayıcısının zulüm sonucu öldüğü doğrulandı.

Uzmanlar bu sayının çok daha fazla olduğunu tahmin etmekteler. Halen yüz binlerce Falun Gong uygulayıcısı hapishanelerde, zorunlu çalışma kamplarında ve psikiyatri hastanelerinde işkence görmektedir. Üstelik ÇKP kontrolündeki askeriye, kamu güvenliği, adli ve sağlık sistemi işbirliği içinde insanlık tarihindeki en korkunç suçlardan birini işlemekte ve canlı Falun Gong uygulayıcılarından organlarını toplamaktadır.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.