Belgesel film: “Veba Geldiğinde” – Tarihsel bir Bakış Açısı

Birden belirir, ve sonra iz bırakmadan kaybolur. Pandemiler medeniyetin kendisi kadar eskidir, ancak en az onlar kadar gizemlidir.

Fakat öğrendiğimiz tek şey halk sağlığı dersleri değildir. Geriye dönüp bakıldığında, edebiyat, resim, mit ve sanat perspektifinden, insanlıkta ortaya çıkan başka bir biçim vardır.

Yeni bir belgesel film olan “Veba Geldiğinde” tüm bu hikayeleri tarihten bugüne dek karşılaştığımız seçimler açısından inceliyor.

Neredeyse dünyadaki her ülke, ister kilitlenme, ister ekonomik kayıp, ister virüsün kendisinin etkisi olsun, yeni korona virüsün etkisini hissetti. Bununla birlikte, son virüs tüm dünyanın onunla yüzleşmesi açısından benzersiz olsa da, bunun gibi pandemiler tarih boyunca var olmuştur ve geçmişte insanların böyle bir sınamayı nasıl değerlendirdiğini daha iyi anlamak için tarihe bakabiliriz.

“When the Plague Arrives (Veba Geldiğinde)” medya ortağımız olan ENTD’nin bir belgeselidir. Klasik edebiyattan, antik tarihten ve geçmişten alınan dersleri günümüz dünyasına aktaran bu belgesele, Crossroads’un sunucusu Joshua Philipp katkı sağlayanlar arasında yer aldı. Bu kriz döneminde netlik ve umut getirsin.

Joshua Philipp katkılarıyla, Epoch Times

Çeviri: Şendağ Gökçe, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.