Bilim Kurulu Üyesi’nden Maske ve Aşı Açıklaması

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara 22 Haziran’dan (bugün) itibaren geçerli olmak üzere 900 lira ceza kesilecek.

Covid-19 salgını ile mücadele önlemleri kapsamında maske takma zorunluluğu olan iller İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile belirlendi. Maske takma zorunluluğuna uymayanlara 22 Haziran’dan (bugün) itibaren geçerli olmak üzere 900 lira ceza kesilecek.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk’ün açıklamaları şöyledir :

 “Özellikle fiziki mesafenin bozulduğu kapalı alanlarda maske takmak zorundayız. Maske, doğru kullanılmadığı takdirde bir aksesuardan öte geçmez.

Kurallar çok açık ve net. Görevlilerin halk sağlığını koruma adına Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’ndan alınan yetkilerle bir denetim yapma zarureti var. Denetimler esnasında maskesizlik veya yanlış kullanım bir cezai yaptırım gerektirecektir.

Maske takmak insani bir görevdir, bu dönemde dünyanın sağlığına katkı vermek anlamını taşıyor. Ben gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın zoraki değil de vatandaşlık bilinciyle hareket ederek bunu yapacaklarına inanıyorum.

Covid-19 gençleri daha hafif ve sessiz etkiliyor ancak gençler evlerine gittiklerinde aile büyükleriyle bir araya geliyor. Bu nedenle gençlerimiz parklarda bahçelerde daha dikkatli olmalı, hepimizin hassas olması gerekiyor.”

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.