Bir Gencin Babalar Günü’nde, Avustralya Başbakanı’na Acil Yardım Çağrısı

“Devlet tarafından parçalanmış – Split by The State” 

Milyonlarca Avustralyalı, aile bağlarını onurlandırmak için Babalar Gününü kutlamaya hazırlanırken, Sydney’deki  mülteci Eric Jia için ise Babalar Günü, bir yalnızlık meselesi.

Yeni bir kısa film olan ‘SplitbytheState’ konusu, Eric ve babasının hikayesi. (Alexander Nilsen)

Eric; Babası Ye Jia’ı en son 15 yıl önce 3 yaşındayken görmüştü. Bu baba ve oğul, Çin’in tek partili devleti tarafından zorla birbirinden ayrıldı, çünkü Ye Jia meditasyon yapmak ve kendi inançlarını takip etmek istedi.

Eric ve babası Shaanxi Eyaleti Çin’deki mutlu zamanlarında. (Alexander Nilsen)

O, “Doğruluk, Merhamet ve Hoşgörü” ilkelerine dayanan, geleneksel Çin meditasyonu ve spritüel uygulaması olan Falun Gong‘u uyguluyor. 1990’lı yıllarda Çin’de Falun Gong’un popülerliği arttı ve 100 milyondan fazla insan, onun sağlık üzerindeki faydalarını deneyimledi.

Eric, Sydney’deki evinde Falun Gong meditasyon egzersizini yapıyor, Avustralya. Çin, Falun Gong uygulayıcılarının özgürce meditasyon yapmasına izin vermeyen tek ülkedir. (Alexander Nilsen)

Bu rakamlar, o zamanlar yaklaşık 60 milyon komünist üyeye sahip olan Çin rejimi için ezici bir çoğunluktu, ve bu; uygulamayı bir tehdit olarak görmelerine sebep oldu. Eski diktatör Jiang Zemin, bu barışçıl harekete karşı ülke çapında baskı ve zulüm başlattı. Zulüm, 20 Temmuz 1999’da başladığından beri hiç azalmadı.

Falun Gong’a zulmetme kararı, eski Komünist Parti lideri Jiang Zemin tarafından tek başına verildi. Liderliğin diğer üyeleri, Falun Gong’un barışçıl olduğunu kabul ederek daha uzlaşmacı bir yaklaşımı destekledi. (NTD Televizyon)

Günler, aylar ve yıllar geçtikçe; devlet onaylı bu zulüm, benzer şekilde ailelerin, babaların ve çocukların şiddetli bir biçimde acı çekmesine, sık sık ayrı kalmalarına sebep olarak ağır bedeller ödetti.

Modern Çin’de işkence, yasaların uygulanmasının ve cezalandırmanın rutin bir parçasıdır. Jiang Zemin, “Bir Falun Gong uygulayıcısını ölüm cezasına çarptırmak suç değildir” adlı ünlü fermanını yayınladı. (en.minghui.org/)

Eric ve babasının hikayesini anlatan kısa film, “Devlet tarafından parçalanmış/Split by the State”in piyasaya sürülmesi, “Babalar Günü”ne denk gelmişti.

Filmin yönetmeni Gina Shakespeare şunları söylüyor: “Bu film, Ye Jia gibi milyonlarca vicdan mahkumlarına adanmıştır. Film aynı zamanda, Çin rejiminin; Falun Gong taraftarlarına ve ailelerine karşı uyguladığı acımasız fiziksel ve psikolojik işkencenin, genç bir adamın kalbiyle anlatılarak açığa çıkarılmasıdır.”

Bayan Shakespeare, Eric Jia’nın 2016’da Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’a; babasını Çin hapishanesinden kurtarma çağrısı yapmak için yazdığı orijinal mektubunu okuduğunda, ne kadar derinden etkilendiğini hatırlıyor.

“Eric’in hikayesinin anlatılması gerektiğini ve yazdığı mektubun aslında başkalarını da harekete geçirecek güçlü bir senaryonun başlangıcı olduğunu biliyordum.” diyor.

Shakespeare, “Babasının Çin hapishanesinde sekiz yıl geçirdiğini duydum. İşkence görmüş, aç kalmış ve  insanlık dışı yaşam koşullarına maruz kalmıştı. Bu tür kötü bir muameleyi asla kabul edemem, bu Avustralya’da asla olamaz.” diyor.

“Eric, inanılmaz bir dirence ve kararlılığa sahip. Onun adalete ve babasıyla yeniden bir araya gelmeye olan arzusu, bu zamana kadar hiç azalmadı. Umarım ki gerçekten Başbakan, Çin’e Eric’in babasının acilen serbest bırakılması için baskı uygulayabilir. ”

Avustralya Başbakanı MalcolmTurnbull. (Alexander Nilsen)

Eric, çeşitli mitinglerde konuşarak Çin’de hapsedilen diğer Falun Gong ailelerine yardım etmek için oldukça fazla zamanını harcıyor, dilekçeler için imzalar topluyor ve hatta anakara Çin’deki cezaevlerini arıyor. Bu kesinlikle babasının gurur duyacağı bir şey.

Aynı zamanda Eric ve ailesine; bu filmi paylaşarak,  www.splitbythestate.org sitesini ziyaret ederek ve burada bulunan dilekçeyi imzalayarak yardım edebilirsiniz.

Haberi yazan: Daniel Granger, Epoch Times

Çeviri: Demet Gökoğlu, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.