Bitkilerle Varis Tedavisi

VARİS

Tanımı: Toplardamar genişlemesidir.

Nedenleri: İki kadından birinde ve kırk yaşını aşkın erkekle­rin de dörtte birinde varis oluşmaktadır. Bu olay, gerçekte, insa­nın ayakta durmasının cezasıdır.

Çünkü, ancak bu durumda ka­nın, yerçekimine karşı bir yönde, kalbe dönmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Normalde, kanın bu geriye dönüşü, bacak kaslarının kasılmasıyla kanı yukarı doğru pompalamış olması sonucu ger­çekleşir.

Aynı zamanda, toplardamar içindeki kapaklar da sağlam olmalıdır, çünkü bunlar, tek yönlü açıldığından, kanın gereken yönde gitmesini sağlarlar. Kapak yetmezliğinde, toplardamarlar genişler ve içlerindeki kan ilerleyemez. Bu duruma varisleşme adı veriir. Bunların oluşmasında etken faktörler; gebelik, kabız­lık, pelvis içinde toplardamarları tıkayan, herhangi bir olay, uzun süre hareketsiz ayakta durmayı gerektiren mesleklerdir.

Etkilenen toplardamarlar, derin olanlar değil, derialtında gö­rülen, yüzeysel toplardamarlardır. Bunların kapaklarının yetmezli­ği sonucu, bacaklarda ağırlık ve yorgunluk hissi, ayak bileklerinin şişmesi, sık görülen deri döküntüleri gibi belirtiler gösterir.

Öneriler: Yarım litre suyun içine bir avuç toz haline geti­rilmiş havuç tohumu katılıp su buharlaşana ve içindeki malzeme lapamsı bir hal alana kadar kaynatılıp söz konusu varisli bölgenin üzerine sürülüp temiz bir bezle bağlanır. Bu işlem günde iki kez, sabah ve akşam tekrarlanır.

* Bir miktar at kestanesi (taze tohumlar) bir şişenin boğazı­na kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş gö­rebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere bir kahve fincanı suyun içine beşer dam­la damlatılarak kullanılır.

* Bir tavanın içine, yarım kilogram içyağı eritilip kızgın yağın içine iki avuç ince kıyılmış aynısefa (sapları, yaprakları ve çiçekleri) katılıp bitkiler çıtırdayana kadar karıştırılır ve ateşden alınıp on iki saat kadar buzdolabında bekletilir.

Ertesinde buzdolabından alınan tava hafif ateşte kızdırıldıktan sonra bir tülbent yardımıyla temiz bir kavanozun içine süzülür ve üzerine tülbentte kalan posa da sıkılarak tekrar serin bir yerde muhafaza edilir. Gerektiğinde günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere bu merhem, söz konusu varisli bölgenin üzerine sürülerek kulla­nılır. Bu işlem varisler geçene kadar tekrar edilir.

* İçinde su kaynatılan büyükçe bir tencerenin üzerine içi la­hana yaprağı (parçalanmamış) dolu bir kevgir konup yaprakların bu­harda yumuşaması beklenir ve yumuşayan yapraklar söz konusu varisli bölgenin üzerine sarılır. Yapraklar soğudukça yenisiyle de­ğiştirilir. Günde iki kez, sabah ve akşam bu işleme devam edilir.

* Bir miktar papatya bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca ka­patıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere söz konusu varisli bölgeye masaj yapılarak yedirilir.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dolusu sarı ballı­baba katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatıldıktan sonra, bu suyun içine batırılacak olan bir tülbentin arasına da, kalan posa yerleştirilip söz konusu varisli bölgeye bağlanır. Bu işlem sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tekrar edilir. Gerektiğinde kalan bitki posası aynı işlemden geçirilerek bir kez daha kullanılabilir.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç asma yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya­rımşar çay bardağı içilir.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dolusu tıbbi karakafes otu katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatıl­dıktan sonra, bu suyun içine batırılacak olan bir tülbentin arası­na da, kalan posa yerleştirilip söz konusu varisli bölgeye bağla­nır. Bu işlem sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tekrar edilir. Gerektiğinde kalan bitki posası aynı işlemden geçirilerek bir kez daha kullanılabilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yarım çay kaşığı üzerlik tohumu katılıp gün içinde yudumlanarak içilir.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç yulaf sapı katı­lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün yarımşar çay bardağı içilir.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç tere otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün yarımşar çay bardağı içilir.

www.dr-omer-coskun.com

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.