CDC: Aşılanmış 4,115 Kişi, Ani Gelişen Covid-19 Enfeksiyonuyla Hastaneye Kaldırıldı Veya Yaşamını Yitirdi

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre (CDC), 4.000’den fazla kişi ani gelişen COVID-19 vakalarından hastaneye kaldırıldı veya öldü.

Geçen haftanın sonlarında yapılan bir güncellemede CDC, 4.115 kişinin tamamen aşılarını olmalarına rağmen COVID-19’dan hastaneye kaldırıldığını veya öldüğünü söyledi.

CDC’ye göre, aşılandıktan sonra COVID-19’dan ölen toplam kişi sayısı 750. Ayrıca, hastaneye yatışların ve ani gelişen vakalardaki ölümlerin yüzde 76’sının 65 yaş üstü bireyler arasında gerçekleştiğini kaydedildi.

CDC’nin 25 Haziran güncellemesinde, “21 Haziran 2021 itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri’nde 150 milyondan fazla insan COVID-19’a karşı tam olarak aşılanmıştır.” demişti. Aynı zamanda CDC, ABD’nin 47 eyaleti ve bölgesinden 4.115 hastanın, COVID-19 aşısısı sonrası ani gelişen enfeksiyonlarla hastaneye kaldırıldığının veya öldüğünün raporlarını aldığını belirtti.

Federal sağlık yetkilileri yeni verileri dikkate almadılar ve gelişen yeni vakaları, hastalıkları ve ölümleri beklediklerini söylediler.

Gıda ve İlaç İdaresi’nin çocuk aşıları konusunda baş danışmanı olan Dr. Paul Offit, 25 Haziran’da CNBC’ye verdiği bir demeçte, “Beklenen bir şey.” dedi. “Aşılar, şiddetli hastalıklara karşı bile yüzde 100 etkili değil. 600.000 ölümün çok küçük bir yüzdesi.”

CDC, 1 Mayıs’taki duyurusunda, tüm gelişen ani vakaları saymayı bıraktığını ve yalnızca hastaneye yatan veya ölenleri rapor ettiğini belirtti.


Yeni koronavirüs olarak da bilinen COVID-19, ÇKP virüsünün (Çin Komünist Partisinin) neden olduğu bir hastalıktır.

CDC güncellemesi, İsrailli yetkililerin geçen hafta yaptığı açıklamada, yakın zamanda ortaya çıkan COVID-19 salgınının yeniden baş göstermesi sırasında, enfekte olan yetişkinlerin yaklaşık yarısının tamamen aşılandığını söylediğini belirtiyor.

İsrail hükümeti için bir uzman danışma kuruluna başkanlık eden Ran Balicer, 25 Haziran’da bulguyu açıklarken, ülkenin tekrar kapanabileceğini söyledi. Balicer ve diğer yetkililer, yeni vakaların yüzde 90’ının sözde Delta COVID-19 varyantından kaynaklandığını söyledi.

The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Delta varyantının gelişi hastalığın geçiş dinamiklerini değiştirdi.” dedi.

Massachusetts Halk Sağlığı Departmanı geçtiğimiz hafta, tam olarak aşılanmış yaklaşık 4.000 kişinin virüs testi sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.

Yerel basına göre, Boston Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Davidson Hamer, “Ani gelişen enfeksiyonların çoğunun asemptomatik olduğunu veya çok hafif ve kısa süreli olduklarını öğreniyoruz.” dedi. “Virüs yükü çok yüksek değil.” Ve Hamer -tıpkı Offit gibi- ani gelişen enfeksiyonların önemsiz olduğu vurgusunu yaparak; bunların beklenen enfeksiyonlar olduğunu söyledi.

Hamer, “Gelişen enfeksiyonlar bekleniyor ve kimin risk altında olduğunu ve ani enfeksiyon geliştiren kişilerin virüsü başkalarına bulaştırıp bulaştırmayacağını daha iyi anlamamız gerekiyor. Bazı durumlarda, virüsü çok düşük seviyelerde yayarlar ve başkalarına bulaşmazlar.” dedi.

Yazan: Jack Phillips, Epoch Times

Çeviri: Şendağ Gökçe, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.