Çin Çalışma Kampından Sağ Kurtulan Biri: “Sosyalizm Adı Altında Cennet Vaat Ediliyor, Fakat Kendisi Cehennem”

Jennifer Zeng (Fotoğraf: NTD Televizyonu)

İnsan yapımı kıtlıklar, özgür düşüncenin yasaklanması, tam gözetim, zorla kürtaj, kısırlaştırma, yasadışı organ ticareti ve insanlığa karşı işlenen diğer birçok suç. Çin halkı 70 yıldan uzun süredir acımasızca kötü muameleye maruz bırakılıyor.

15 Eylül’de demokratik olarak yönetilen ülkeler Uluslararası Demokrasi Günü’nü kutladı. Bu gün insanlığa, demokraside ifade özgürlüğüne, dini özgürlüğe ve hukukun üstünlüğüne sahip oldukları hatırlatıyor.

Buna rağmen, özgür dünya da dahil olmak üzere birçok ülkede sosyalizm hala bir ideal olarak kabul edilmektedir. Çin çalışma kampından sağ kurtulan Jennifer Zeng, Lifesite-News’e Demokrasi Günü’nde sosyalizmin gerçek yüzünü anlattı.

Acımasız Sosyalizm

Jennifer, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) tek çocuk politikasının bir parçası olarak ikinci çocuğunu kaybetti. Doğmamış çocuğu, Komünist Parti tarafından zorla kürtaj yoluyla öldürüldü.

Sonra Jennifer Zeng, Falun Dafa olarak da bilinen Falun Gong’u uygulamaya başladı ve acımasızca zulüm gördü. Falun Gong, Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü ilkelerine dayalı bir kişisel meditasyon uygulaması yoludur. 1992 yılında Falun Gong, Çin’deki halka ücretsiz olarak tanıtıldı. 1999 yılına kadar yaklaşık 100 milyon Çinlinin bu uygulama yolunu uyguladığı tahmin ediliyor.

1999 yılının Temmuz ayında, o zamanki devlet başkanı ve Çin Komünist Partisi başkanı Jiang Zemin, Falun Gong’u “ortadan kaldırmak” için bir zulüm emri verdi. Jiang, uygulamanın popülerliğinden ve geleneksel ahlaki

öğretinin Çin halkı üzerindeki etkisinden korkuyordu.

Jennifer bir web sitesinde başına gelen bir olayı anlatmıştı, o da zulüm gören birisiydi. Gece yarısı Komünist Parti yetkilileri evine baskın yapmış ve onu tutuklamıştı. Jennifer yanlış ne yaptığını sorduğunda: “Düşünceleriniz yüzünden tutuklanıyorsunuz” diye cevap aldı.

Fakat Jennifer sonunda ABD’ye kaçmaya başardı.

Geçen Sonbaharda bir Çay Partisi etkinliği sırasında Jennifer, kişisel gelişim uygulaması  nedeniyle bir çalışma kampında alıkonulduğunu ve acımasızca işkence gördüğünü söyledi. Kendisinin ve diğer masum tutukluların ellerini başlarının arkasına koyarak ve ayaklarına bakarak 15 saat boyunca yakıcı güneşin altında çömelmek zorunda kaldıklarını paylaştı. Jennifer: “Bayılan herkes uyanana kadar elektrikli coplarla işkence gördü” dedi.

“Her Gün Yaşam İle Ölüm Arasındaki Bir Mücadeleydi”

Jennifer, Çin’de sosyalizm sistemi olarak adlandırılan “Çin karakteristik özellikli komünizm’den” kurtuldu. Ama bu aynı zamanda “Her gün yaşamla ölüm arasındaki bir mücadeleydi” dedi. Kendisinin ve diğer mahkumların nasıl köle gibi çalıştırıldıklarını paylaştı. Mahkumlar, insanlık dışı koşullarda ürün üretmek için kamplarda çalışmak üzere tutuluyordu. Mallar daha sonra tüm dünyaya satışa sunuluyordu. Ayrıca kendisi ve mahkum arkadaşları üzerinde kan testleri de yapılmıştı – sonuçlar ise bir organ nakil veri tabanında saklanıyordu.

Uluslararası araştırmacılar, nakil için organların yasa dışı çıkarıldığını ve büyük miktarda paraya Batılı organ hastalarına satmak için Çin’de masum insanların öldürüldüğünü kanıtladılar.

Jennifer sosyalizmin neden iyi bir fikir olmadığını açıkladı. Batı’daki birçok politikacı sosyalizmi iyi bir şey olarak tasvir ediyor. Birçok genç de aynı fikirde. Bunu, Çin’den kaçtığından beri yaşadığı Amerika’da da görüyormuş.

Ancak, gerçek sosyalizmin tasvir edildiği kadar “sevimli” olmadığını söyledi: “Çin Komünist Partisi (ÇKP) her şeyi kontrol ediyor. İnsanları özgürlüklerinden, mal varlıklarından ve haysiyetlerinden mahrum bırakabiliyor ve onları istedikleri zaman takibe alıp, suçlu ilan edebiliyor” dedi Jennifer.

ÇKP 70 yıldır Çin’de iktidardadır. O zamandan beri “vatandaşların yarısından fazlasına zulmetti. 80 milyondan fazla insan doğal olmayan bir şekilde öldü.” Jennifer, kendisine ve ailesine de zulmedildiğini söyledi. Yasadışı bir

şekilde gözaltında tutulduğu çalışma kampı için ise: “Benim için bir cehennemdi” dedi.

Jennifer, “Sosyalizm yeryüzünde cennet vaat ediyor ama her zaman cehenneme giden bir bilet kesiyor” dedi.

Haberi yapan: Sonja Ozimek, The Epoch Times

Haberi çeviren: Evren Durmaz, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.