Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da Açıklamalarda Bulundu

Fotoğraf : T.C. Cumhurbaşkanlığı Resmi Sitesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Miting Alanı’nda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 7. Olağan İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Malatya’da toplu açılış töreniyle 1 milyar 600 milyon lirayı aşan kamu ve özel sektör yatırımını hizmete aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde sekiz ilçemizde inşası tamamlanan okullar ile lojmanları. Sağlıkta Arguvan ilçemizde inşa edilen aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, acil sağlık istasyonu ile Kuluncak İlçe Entegre Hastanesi’ni insanımızın hizmetine sunuyoruz. Sanayi ve teknolojide Yeşilyurt Türk Standartlar Enstitüsü Araç Kontrol Merkezi’nin, enerjide 380 kilovatlık Keban Şalt 2. Özel Bölge Güçlendirmesi’nin açılışını yapıyoruz. Gençlik ve Sporda ilçelerimizdeki futbol sahalarını, gençlik merkezlerini, olimpik kapalı yüzme havuzu ve öğrenci yurtlarını devreye alıyoruz. İnönü Üniversitemize ait 217 yataklı İnönü Onkoloji Hastanesi’ni, Turgut Özal Üniversitemizin özellikle attığımız bu adımlarla çok daha güçlenmesine imkân sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin her bir karış toprağına, Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını beşe, ona katlayan eserlerle, hizmetlerle, yatırımlarla donattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Malatya’ya 23 milyar lira yatırım yapıldığının altını çizdi.

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti :

“Fransa’nın başındaki zat. Şaşırmış. Yatıyor, kalkıyor Erdoğan… Ya önce sen kendine bak. Dün de söyledim. Bu bir vaka. Bir kontrolden geçmesi lazım bunun. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kalkmış bizimle ilgili bir şeyler yapıyor. Ya bir defa sen haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok. Sizin kitabınızda var. Haddini bileceksin.

Faşizm de Nazizm de bizim kitabımızda, değerlerimizde yok. Onlar sizsiniz siz! Topraklarımız barındırdığımız, beslediğimiz mazlumlarla dolu. Sizin kulağınız var duymuyor. Gözünüz var görmüyor. Ağzınız var hakikati konuşamıyor. Faşist sizsiniz.”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’te öldürülen öğretmen Samuel Paty’nin cenaze töreninde Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Macron’un bu açıklamalarından sonra Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler devlet binalarında gösterildi. Türkiye ve İslam düşmanlığıyla bilinen Geert Wilders ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir karikatürüne yer vererek ‘terörist’ yazdı.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.