En Acı Gün

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Özbek asıllı vatandaşlar son yolculuğuna uğurlandı. Dört evladını birden toprağa veren acılı baba Abdül Mumin Amiri ayakta durmakta güçlük çekti.

1702683
Fotoğraf:İHA

Hayatını kaybedenlerden 24 yaşındaki Habibullah Sefer’den geriye ise mezuniyetinde çekilen görüntüler kaldı.
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Özbek asıllı vatandaşlar, Zeytinburnu Emine İnanç Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca cenazeye CHP’nin çelenk gönderdiği görüldü. Saldırıda hayatını kaybeden 24 yaşındaki Habibullah Sefer ve dört kardeş Kemire Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri ile 9 yaşındaki Hüda Amiri için öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından cenazeye katılanlardan helallik istendi. 4 evladını birden kaybetmenin acısını yaşayan baba Abdül Mumin Amiri’nin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Cenaze töreni bittikten sonra bir vatandaş, tabutunda Türk bayrağı örtülü Habibullah Sefer’in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Tabuta sarılan vatandaş ‘Teröre lanet olsun’ diye bağırırken, cenaze sahipleri vatandaşı ‘Sen bizden değilsin’ diyerek uzaklaştırdı. 4 kardeşin cenazeleri defnedilmek üzere Cebeci Mezarlığı’na götürülürken, Habibullah Sefer’in cenazesi Habibler Mezarlığı’nda defnedildi.

“BEN ONLARA İNSAN DİYEMİYORUM”
Saldırıda hayatını kaybeden Habibullah Sefer’in halası Özbek asıllı Jamila Öztürk, “Arkadaşı Türkiye’ye ziyarete geliyordu. O da havalimanına arkadaşını almaya gitti. Onu almaya giderken maalesef bu olay başına geldi. Başka bir yeğenimle beraber arkadaşlarını almaya gidiyorlar, o yeğenim arabada otoparkta kalıyor, Habibullah da içeri giriyor. O sıra patlama gerçekleşiyor. Terörü sadece lanetliyorum. Lanetlemekten başka bir şey diyemeyiz. Terörün milleti, ırkı, hiçbir şeyi yok. Ben onlara insan diyemiyorum. Yeğenim 24 yaşındaydı, hayali uluslararası çalışmaktı. Allah onu güzel bir mertebeye layık gördü demek ki erkenden yanına aldı” şeklinde konuştu.

İHA

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.