Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısına video konferansı ile katılarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

Türkiye’nin en büyük ve en aktif kadın ve gençlik kollarına sahibiz.

10.5 milyon üyemizle adeta Türkiye’nin 8’de 1 oranındaki modeli durumundayız.

İlçe kongrelerimizin önemli kısmını tamamladık.

577 ilçemizde, yani tüm ilçelerimizin yüzde 59’unda kongrelerimizi gerçekleştirdik. Kongreler sonucuna göre %51 sonucuna göre yeni ilçe başkanları ile yoluna devam ediyor.

Görevi devreden tüm belde ve ilçe başkanlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

AK Parti’de ünvanlar değişebilir ama millete hizmet yarışı bitmez.

Unutmayalım, hak bir dava yolunda, verilen mücadele seçime kadar değil mezara kadar devam eder.

83 milyon insanın her birinin gönlünü kazanmayı hedeflerken, kendi teşkilatlarımızda görev almış tek bir kişinin dahi bu gönül çemberinin dışında kalmasına rıza gösteremeyiz. Bu konuda en büyük görev il ve ilçe başkanlarımıza düşüyor. Sizlere güveniyorum.

İl kongrelerimizi de Ekim ayı ortasında başlatmayı düşünüyoruz. İnşallah her elimizde teşkilatımızla ve milletimizle kucaklaşacağız. Amacımız, önümüzdeki yıl yapacağımız büyük kongremize çok güçlü bir teşkilat yapısıyla girmektir.

2023’e ilişkin hedef ve hayallerimize taşıyacak bu süreç için hep birlikte daha çok çalışmalıyız.

Zaman su gibi akıp gidiyor. Bu hıza kendimizi hazırlamazsak, önce yavaşlamaya, durmaya, gerilemeye mahkum oluruz.

Asıl acısı diğer partilere benzeriz ki Allah bizi böyle bir akıbetten muhafaza eylesin diyorum.

FETÖ’nün 17-25 emniyet-yargı darbe girişimini hatırlayın, PKK’nın çukur eylemlerini yüzlerce masumun hayatına mal olan saldırılarını hatırlayın, DEAŞ’ın bombalı eylemlerini hatırlayın hepsini bir kenara bıraktım 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayın bunların hiçbirinde de demokrasiyi dillerinden düşürmeyenlerin omurgalı bir tavır sergilediklerini görmedik. Tam tersine terör örgütü üyelerine kapılarını ardına kadar açarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır.

Biz ülkemizi başkaları öyle istediği veya sadece onlardan öyle gördüğümüz için değil milletimiz layık olduğu için kalkındırmaya, geliştirmeye en geniş manada tesise çalışıyoruz. Avrupa ve Amerika demokraside ve ekonomide tümüyle yerle yeksan olsa bile biz milletimizi her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz.

Kendimizle birlikte tüm dostlarımız ve kardeşlerimiz için de aynı mücadeleyi vermeye kararlıyız bunun adı ‘Türkiye Modeli’dir.

2053 vizyonumuzu işte bu model üzerinde inşa edeceğiz.

AK Parti demek bir yandan günlük işleyişi yürütüp sorunları çözerken diğer yandan da böylesine köklü işlerinden peşinden koşmak demektir. Ülkemizde bir kesim kendileri böyle fiziki icraat ve zihni derinlik sahibi olmadıkları için ısrarla bizi kendi sığ sularına çekmeye çalışıyorar hamdolsun 19 yıldır bu tuzağa düşmedik hep kendi vizyonumuzun projelerimizin peşinden gittik. Bugün de yarın da aynısını yapacağız. Karşımızdaki zihniyetin çapsızlığını anlamak için sadece son dönemde teröristlere karşı verdiğimiz gayrete gösterdikleri tepkiye bakmak yeterlidir.

Türkiye niye Suriye’de diyorlar, niye Libya’da diyorlar peki onların da haklı olabileceğini varsayarak soruları tersinden sorarak Türkiye bu mücadeleleri vermezse ne olacağı üzerin gelin hep birlikte mantık yürütelim. Mesela Türkiye bir anda çekilirse Suriye refaha mı kavuşur? Mesela Türkiye yaşananlara sırtını dönerse Libya’da darbeciler köşelerine çekilip ülkenin yönetimini meşru idareye mi bırakır? Mesela Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa sağduyulu bir siyasete mi yönelir? Mesela AB tüm haklarından feragat ederse ülkemize uyguladığı çifte standartı terk edip bize verdiği sözleri tutmaya mı başlayacak? Mesela sürekli ülkemize ekonomik tuzaklar kurmaya çabalayanlar pişman olup bize destek mi verecekler? Bu sorulara samimi bir evet cevabı verilebiliyorsa izlediğimiz politikayı gözden geçirmek de bize vacip olur.

Bu sorulara aklı başında olup d evet cevabı verebilecek kimseyi görmedim, tanımadım.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.