Gözler Kritik Zirvede

Avrupa Birliği (AB) liderleri yarın Brüksel’de bir araya gelecek. Zirvede, Covid-19’un ekonomik etkilerine karşı hazırlanan ekonomik kurtarma programı ile AB’nin gelecekteki bütçesi görüşülecek.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, Covid-19 ekonomik sonuçlarıyla mücadele için hazırlanan kurtarma programı ile gelecekteki bütçeyi görüşmek üzere yarın Brüksel’de bir araya gelecek.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 17-18 Temmuz’da gerçekleşecek zirve, üye 27 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla yapılacak.
AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in başkanlık edeceği zirveye, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli de katılacak.

Liderler, kurtarma programının boyutunu, içerisindeki hibe ve kredilerin miktarını ve bunlar için uygulanacak koşulları tartışacak.

AB’nin 2021-2027 dönemi bütçesini de ele alacak liderler, bütçenin boyutu, harcama alanları ve üye ülkelerin gelecekteki bütçeye ne oranda katkı sağlayacaklarını belirlemeye çalışacak.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.