Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan ‘Demokrasi’ Nöbeti

çadır

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘meydanlara çıkın’ çağrısına uyan bir vatandaş Atatürk Havalimanı’nın girişine çadır kurarak ‘demokrasi’ nöbeti tutmaya başladı.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından canlı yayına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak ülke genelinde sokağa çıkan milyonlarca vatandaş, protestolarını sürdürüyor. Darbecilere yönelik protestoların yoğun olarak gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı, geçen üç günün ardından yerini sakinliğe bıraktı.

Kilis’ten gelen 61 yaşındaki Muzaffer Yenici, olayın hemen sonrasında geldiği Atatürk Havalimanı’nın ana giriş kapısından hiç ayrılmadı. Giriş kapısının yan tarafında bulunan yeşil alan çadır kuran Yenici, günlerdir bölgeden ayrılmıyor.

“Cumhurbaşkanımız ne zaman terk edin derse o zaman terk edeceğiz”

Olayı duyduktan sonra tanklarla girişleri kapatılan Atatürk Havalimanı’na gelen Muzaffer Yenici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirterek, “Memleketim Kilis. İstanbul’a çocuklarımın yanına gelmiştim. Televizyonda bu olayları duyduktan sonra çocuklarımla Avcılar’dan buraya kadar yürüdük. Yollar kapalı olduğu için 3-4 saat yürüyerek geldik. O günden beri de burada çadırımızı kurduk nöbet bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman terk edin derse o zaman terk edeceğiz” diye konuştu.

“Buraları çapulculara bırakacak halimiz yok”

Olaydan sonra bölgeden hiç ayrılmadığını belirten Muzaffer Yenice, “Üç günden beri burada bekliyorum. Vatanı bekliyoruz. Buraları çapulculara bırakacak halimiz yok. 3-5 tane çapulcunun yüzünden Türkiye’yi bu duruma mı getireceğiz. Sonuna kadar, ölene buradayız. Cumhurbaşkanımız ne zaman gidin diyecekse o zaman gideceğiz bunun başka yolu yok. Ölmek var dönmek yok” dedi.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.