Lösemiden Hayatını Kaybeden Sudenaz’ın Adı Yaşayacak

Fotoğraf: facebook
Fotoğraf: facebook

Tebessüm Gönüllüleri Grubu, Mersin Büyükşehir Belediyesinden çıkarılan işçilerin direnişinin simgesi haline gelen ve hayatını lösemi hastalığı yüzünden kaybeden Sudenaz Koku adına Adana Akpınar İlköğretim Okulu’na tam teşekküllü  bir ana sınıfı kazandırdı.

9 yaşında lösemi hastalığı yüzünden tüm çabalara rağmen hayatını kaybeden ve o dönemde babası Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerden biri olduğu için işçi direnişinin sembolü haline gelen Sudenaz Koku’nun adını yaşatmak için Adana’nın Akpınar köyüne bağlı Akpınar İlköğretim Okulu’na bir anasınıfı yaptırıldı. Sudenaz lösemi ile savaşırken Sudenaz’ın ve ailesinin her türlü maddi ve manevi ihtiyaçları için yanlarında bulunan Tebessüm Gönüllüleri Grubu’nun başlattığı bu girişim diğer yardımseverlerin de katılımıyla bir anda büyüdü.

Yaklaşık 5 aylı bir çalışma ile meydana gelen anasınıfı A’dan Z’ye tamamlandı. Tebessüm Gönüllüleri girişiminin kurucusu ve aynı zamanda sözcüsü olan Yasemin Birbudak anasınıfının yapılması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sude renkleri çok severdi en çok da okulu severdi. Sude’nin adı yaşasın istedik ve bu sebeple Adana’da bir köy okulu ile iletişime geçtik. Hem çocukları mutlu edelim istedik hem de Sude okulun bir parçası olsun istedik. Çok küçük olarak başladık ama sponsorlar sayesinde A’dan Z’ye anasınıfını döşedik. Kütüphanesini yaptık. Klimalarını taktırdık. Sponsorlar Vosteam Mersin’in fikri ile de anasınıfının masa ve sandalyelerini  kendi ellerimizle yaptık ve boyadık.  Sudenaz’dan kaynaklı benim bulduğum bir sloganımız var. “Çocuk gülüşleri maviye karışsın, rengarenk damlalar olarak yağsın” diye. Yaptığımız her projeyle bunu sağlamaya çalışıyoruz ve bu  projede de hem Sudenaz’ımızın adını yaşatmaya hem de çocukları tebessüm ettirmeye çalışıyoruz.”

Fotoğraf: Facebook - Sudenaz'ın babası Serkan Koku
Fotoğraf: Facebook – Sudenaz’ın babası Serkan Koku

Sudenaz’ın babası Serkan Koku ise açılışta yaptığı konuşmada Sudenaz’ın yaşaması için Tebessüm Gönüllüleri ilebirlikte gerçekten çok emek verdiklerini ama maalesef onu yaşatamadıklarını söyleyerek, onun ismini ve anılarını bu şekilde yaşatmaya çalıştıkları için gruba çok teşekkür etti. Sudenaz’ın adını yaşatmak için başlattıkları bu girişimde kendilerine inanmayan ve yardımlarını esirgeyen kişileri de daha sonra facebook adresinden yayınladığı bir mesajla kınadı.

.Tebessüm Gönüllüleri’nden Özge Ada Parlakkan ise Sudenaz ile ilgili duygularını açılıştan önce yayınladığı şu satırlarla paylaştı: “ Olmadı be Sudem… En büyük hayalimizdi iyileştiğinde şehirdeki bütün balonları gökyüzüne salmak, bu kadar masumaneydi en büyük hayalin… Biz uçurduk kızım… Bulduğumuz, gördüğümüz bütün balonları gökyüzüne uçurduk senin için ama yine olmadı… Yaşatacağız adını diye söz vermiştik ya mezarının başında, bugün son gece Sudem yarın büyük gün… Elimizden geleni yaptık yine her zamanki gibi… İnşallah cennetten bizi izlerken sen de çok beğenirsin. İsminle birlikte yaşayacak ana sınıfını… Seni çok seviyorum Sudem… Yarın büyük gün… Nurlar içinde uyu prensesim artık çocuk tebessümlerinde yaşayacaksın..”

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.