NTD Uluslararası Piyano Yarışmasının 2021 Başvuru Dönemi Başladı

Nicolas Giacomelli, New York’taki NTD Uluslararası Piyano Yarışması’nda. (Epoch Times)

New Tang Dynasty (NTD) Uluslararası Piyano Yarışması, 2021’de New York’ta düzenlenecek altıncı yarışmasının detaylarını duyurdu.

Yarışma, geleneksel olana yaklaşımı ile ünlüdür. Eşsiz repertuar, özellikle yarışma için bestelenen özel bir eser dışında, yalnızca Barok, Klasik ve Romantik dönemlere ait müzikleri içerir.

Başlangıcından bu yana dünyanın her yerinden onlarca ülkeden piyanistin dikkatini çekmiştir. 2019’daki son yarışma yüzlerce başvuru yapan müzisyenin ilgisini çekmiş ve 28 ülkeden 78 piyanist New York’ta canlı turlara katılmaya hak kazanmıştır.

1600 ile 1900 yılları arasında bestelenen klasik müzik, biçimli melodik çizgileriyle eksiksiz bir tarzda yazılmıştır. Bunun manevi bir bileşeni de vardır. Bununla ilgili ünlü piyanist Janara Khassenova, “örneğin Barok müziğin kiliseye hizmet etmek ve Tanrı’yı yüceltmek için kullanıldığını biliyoruz, ”diyor. Khassenova, yarışmanın jüri üyesi ve sanat danışmanıdır. NTD, o dönemde yapılan müziğin klasik müziğin en saf biçimi olduğuna inanıyor. Bu saflık, şaheserleri seslendirirken uygulanması gereken parlak tekniğin yanında, jüri üyelerinin aradığı şey olacaktır.

Khassenova, “Bir piyanist, performansına çok samimi düşünceler ve duygular katarsa, doğrudan izleyicinin kulaklarına girer: Onlar enerjiyi hisseder ve etkilenirler.” diyor.

Bu yıl yarışmaya başvuru için son gün 1 Eylül. Yarışmacılar 15 Eylül’de açıklanacak ve New York’taki ön, yarı final ve final turları 28 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 31 Ekim’de ise Kazananın Konseri ve Ödül Töreni gerçekleşecek.

Ödüller arasında Altın Ödül 10.000 ABD Doları, Gümüş Ödül 6.000 ABD Doları, Bronz Ödül içinse 3.000 ABD Doları takdim ediliyor. Bu ödüllere ek olarak sipariş edilen eser için en iyi performansı gerçekleştirene olağanüstü performans ve mansiyon ödülleri verilecek.

New York’ta Canlı Yayın

Bu sonbaharda yapılacak olan yarışma, New York’taki önde gelen bir mekanda üç canlı final ile gerçekleştiriliyor. Yarı finaller, finaller ve Kazanan Konseri ve Ödül Töreni, NTD Television ve The Epoch Times tarafından yayınlanarak milyonlarca izleyici ile buluşturulacak.

Ön tur, juri tarafından J.S. Bach ve Chopin’in eserleri ile derlenen kısa bir listeden oluşuyor.

Yarı final turunda, piyanistler, juri üyelerinin hazırladığı listeden Beethoven’ın bir sonatını ve özel olarak sipariş edilen besteyi ezbere çalmalıdır. Sipariş edilen beste, bu yıl geçmişte de olduğu gibi, Shen Yun Gösteri Sanatları sanat yönetmeni tarafından yazılan bir vokal çalışmasının piyano için yeniden düzenlendiği bir eser olacak.

Yarışmanın jüri başkanı Becky Yao, eseri “Bu eser, Çin ve Batı geleneğinin bir araya getirilmesinin özel bir parçası” diye tanımlıyor.

Piyano ve zither virtüözü olan Susan Liu, bu eşsiz parçayı aranje ediyor. Geleneksel Çin müziğinin melodisini ve anlamını Batı klasik müziği dilinde ifade etmenin benzersiz bir meydan okuma olduğunu ve çok değerli bir şey olduğunu ekliyor.

Liu, “Parçayı piyano için düzenlerken, geleneksel armoniye, işlevsel armoniye geri dönmeyi seviyorum,” diyor.

Piyanistler finalde, daha önce icra ettikleri parçaları tekrarlamadan Barok, Klasik veya Romantik dönemlere ait müziklerden oluşan seçtikleri bir programla 40 dakikalık bir resital verecekler.

Detaylı bilgi için: https://competitions.ntdtv.com/piano/

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.