Putin’den İlginç Wikileaks Tepkisi: Bazılarının İneği Böğürse De, Sizinki Susmalı

MOSKOVA – Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Amerikalı diplomatların raporlarının yayınlandığı WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’nin tutuklanmasına tepki gösterdi. Fransız meslektaşı Francois Fillon ile görüşmesinde açıklamada bulunan Putin, yaşananların demokrasinin olmaması ile ilgili olduğunu söyledi.
“Eğer onlar tam bir demokrasiye sahipse, neden bay Assange’yi hapishaneye koydu?” sorusunu yönelten Putin, “Bu nasıl bir demokrasi?” karşılığını verdi.
Rusya’nın köylerinden bir atasözü ile durumu değerlendiren Putin, “Bizde bazılarının ineği böğürse de, sizinki susmalı derler. Bu topu da Amerikalı meslektaşlarıma geri gönderiyorum …” dedi. Rusya Başbakanı kullandığı atasözü ile, Assange’yi tutuklayarak anti-demokratik bir duruş sergileyenlerin, Rusya’nın demokrasisini eleştirmeye hakkı olmadığını ima etti.
7 Aralık’ta İsviçre’de taciz davasından suçlu bulunan Assange, Londra’da tutuklanmıştı. Kremlin’den bir kaynak Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada resmi ve resmi olmayan kurumların Assange’ye sahip çıkmalarını isterken, WikiLeaks’in kurucusunun Nobel’e aday olması gerektiğini ifade etmişti.
Rusya Başbakanı, Fransız meslektaşı Fillon ile enerji ve yüksek teknoloji alanında bir dizi anlaşma imzaladı.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.