Reuters Türkiye İçin Açıklamada Bulundu

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Ankara ve Gaziantep’teki hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu belirtti.

Reuters, son günlerde vaka sayısının artmasıyla birlikte daha sıkı denetimlerin geldiğini ve maske takmayan ya da sosyal mesafe kurallarına uymayanlara para cezaları verilmeye başlandığını hatırlattı.

Reuters yazısında;

“Resmi sayılara göre 3 haftadan daha uzun bir süredir yeni vaka sayısı 1000 seviyesinin altında seyretti” ifadelerini kullanıldı.

Reuters muhabirleri, “Ankara ve Gaziantep’teki hastanelerdeki yoğum bakım üniteleri ve acil servis odaları, Covid-19 hastaları için ayrılmış durumda ve tam kapasite doluluk var” dedi.

Reuters’a konuşan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, “Yakın bir süre önce sadece bölgedeki tek bir hastanede 200 vaka kayıtlara geçti. Sağlık çalışanları arasında enfeksiyon oranı da özellikle çok yüksek. Yetkililer muhtemelen tatil sonrasındaki iki haftada bir artış öngörecek Covid-19 birimlerindeki yatak sayısını yüzde 25 artıracaklardır” diye kaydetti.

Ankara’daki Tabipler Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç ise başkentte kabaca bir hesaplama ile her gün 1000 insanda koronavirüs tespit edildiğini söylerken, “Hastalar, saatlerce sedyelerde bekliyor ya da evlerine gönderiliyor. Zatürre olanlar bile yer olmadığı için evlere gönderilebiliyor. Covid-19 için ayrılmış yataklar doldu. Eğer siz toplu taşımada insanların yan yana oturmasına izin verirseniz, fabrikalarda omuz omuza çalışmasına izin verirseniz, insanları uyardığınız zaman sizi dinlemezler” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca İddialar Asılsız Dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur.”

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.