Sinemanın Duayeni Memduh Ün’ü Kaybettik

Memduh Ün hayatını kaybetti.
Memduh Ün hayatını kaybetti.

Türk sinemasının dev ismi Memduh Ün 95 yaşında hayatını kaybetti.

Memduh Ün, Bodrum’da Acıbadem hastanesinde 9 aydır tedavi görüyordu. Akciğerde sıvı birikmesi ve yüksek tansiyon nedenleri ile tedavi altındaydı.

Türk sinemasının büyük isimlerinden Fatma Girik‘in eşi olan Memduh Ün bu sabah hayata gözlerini yumdu. Eşini hiç yalnız bırakmayan Fatma Girik “O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hala inanamıyorum.’’ dedi.

Memduh Ün, 17 Ekim’de Torba’da toprağa verilecek.

Memduh Ün ve 56 yıllık eşi Fatma Girik.
Memduh Ün ve 56 yıllık eşi Fatma Girik.

Memduh Ün Kimdir?

Memduh Ün 14 Mart 1920’de dünyaya geldi. Futbolcu, sinema yönetmeni, oyuncu, senarist, ve yapımcı olarak görevler aldı. Beşiktaş’ın 1940-41 sezonu şampiyon bitiren kadroda futbolcu olarak görev yapan Memduh Ün futboldan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947’de sinemada oyuncu olarak yer aldı, 1951’de Arşavir Alyanak’la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film adında bir şirket kurarak çalışmalarını sürdürdü. Yaşamı boyunca birçok ödül aldı, birçok filmde oynadı ve birçok filmi yönetti. Bunun yanı sıra, film senaryoları da yazdı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yaptı.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.