Trump, Ulusal Muhafızları Görevlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, protesto olaylarında artan şiddet nedeniyle tüm ülkede asker ve Ulusal Muhafız güçlerini görevlendirdiğini açıkladı.

Başkan Donald Trump, Pazartesi öğleden sonra Washington’daki şiddetli ayaklanmaları durdurmak için diğer federal varlıklarla birlikte askeri personelleri görevlendirdiğini açıkladı.

Trump, gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Biz konuşurken, isyanı, yağmalamayı, tahrip etmeyi, saldırıları ve ahlaksız yıkımı durdurmak için binlerce ağır silahlı asker, askeri personel ve kolluk kuvvetleri gönderiyorum.” şeklinde konuştu.

Trump, Pazar akşamı ülkenin başkentindeki şiddeti “utanç” olarak nitelendirirken, “Asla öfkeye veya nefrete teslim olmamalıyız. Kötü niyetli veya şiddet hüküm sürerse, hiçbirimiz özgür değiliz ”dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanının, valilerin Ulusal Muhafızları eyaletlerinde görevlendirmelerini şiddetle tavsiye ettiğini söyledi.

“Belediye başkanları ve valiler şiddet ortadan kaldırılıncaya kadar ezici bir kolluk kuvveti oluşturmalı” diyen Trump, “Bir şehir veya eyalet, sakinlerinin yaşamını ve mülkünü savunmak için gerekli önlemleri almayı reddederse, ABD ordusunu konuşlandırın ve sorunu onlar için çabucak çözün. ” şeklinde konuştu.

Trump, Başkanlar Kilisesi’ne gitti

Ulusal adresinden sonra Trump, Pazar gecesi isyancılar tarafından ateşe verildikten sonra hasar gören “Başkanlar Kilisesi” olarak ta bilinen Beyaz Saray’ın karşısındaki tarihi ve ulusal bir dönüm noktası olan St.John’un Piskoposluk Kilisesi’ni ziyaret etti.

204 yaşındaki kilisenin önünde dururken Trump, “Dünyanın en büyük ülkesine sahibiz,” dedi. “Onu güvende tutacağız.”

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.