Türkiye, Trump ve Cinping’e Güvenmiyor

Pew Araştırma Merkezi’nin dünya liderlerine yönelik güven araştırmasına göre, Türkiye’de en çok güvenilen dünya lideri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.

ABD merkezli araştırma merkezi Pew Research Center ülkelerin ve dünya liderlerinin birbirine duyduğu güven ile ilgili uluslararası bir araştırma yaptı.

Araştırma, 33 ülkede gerçekleştirilerek 18 Mayıs 2019 – 2 Ekim 2019 tarihleri arasında 39 bin 923 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Gerçekleştirilen araştırmada Türkiye, Fransa, İsveç, Hollanda ve Almanya ile birlikte hem ABD hem Çin hakkında genel olarak olumsuz düşünceler yer aldı.

Türkiye, Lübnan, Tunus ve Meksika’daki halkın Çin’e bakışı ABD’ye göre daha olumlu.

Ancak genel ortalamaya bakıldığında ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında olumsuz düşüncelere sahip.


ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e olan güven sorgulamasında en yüksek puanı yüzde 46 olarak Merkel aldı. En az güvenilen ise yüzde 28 ile Cinping oldu.

Türkiye’de güven sıralaması şu şekilde oldu;

  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin : %35 
  • Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: %29
  • Almanya Şönselyesi Angela Merkel: %24
  • Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: %14
  • ABD Başkanı Donald Trump: %11

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.