Türkiye’ye Yardım Teklifleri Geldi

Fotoğraf : Pixabay

Ege Denizi’nde meydana gelen depremin ardından Fransa ve Yunanistan dahil çok sayıda ülkeden Türkiye’ye yardım teklifi geldi.

İzmir’de yıkımlara ve ölümlere sebep olan 6,6 şiddetindeki depremin ardından çok sayıda ülkeden ‘talep edilmesi durumunda yardıma hazır oldukları’ mesajları alındı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Twitter’da yaptığı paylaşımda Fransa’nın Türk ve Yunan halklarının yanında olduğunu ve hemen yardım gönderebileceğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak taziyelerini iletti.

Miçotakis, Twitter’da yaptığı paylaşımda ise “Farklılıklarımız ne olursa olsun, insanlarımızın bir arada durmaya ihtiyaç duyduğu zamanlar” ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter hesabından, “Durumu takip ediyoruz mümkün olan her şekilde yardım etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Avrupa Kriz Yönetim Komiseri Janez Lenarčič ise “Acil Müdahale Koordinasyon Merkezimiz sivil koruma yetkilileriyle yakın temas halindedir. Yardım etmeye hazır” açıklamasını gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel de AB’nin yardıma hazır olduğunu belirtti.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği de yaptıkları paylaşımla geçmiş olsun dileklerini iletti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, bakanlığına Türkiye’ye acil yardım hazırlaması talimatını verdiğini ve askeri temsilcilerin İsrail’deki Türk askeri ataşesi ile görüştüklerini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından, “İzmir’deki depremin hemen ardından ilk arayan ve geçmiş olsun dileklerini ileterek yardıma hazır olduklarını belirten Can Azerbaycan’ın Olağanüstü Haller Bakanı kardeşim Kemalettin Haydarov’a teşekkür ediyorum. Sevinçte de kederde de biriz” açıklamasını gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu ayrıca, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’ın da kendisi aradığını belirterek “Birbirimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İhtiyaç halinde karşılıklı olarak yardıma hazırız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.