Yıldız’ın Tutukluluğuna Devam Kararı Verildi

Üç aydır Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan OdaTV Ankara Haber Müdürü gazeteci Müyesser Yıldız’ın duruşmaya katılması beklenmeden tutukluluğunun devamına karar verildi.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, tutukluğunun üçüncü ayında yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, avukatın duruşmaya katılmasını beklemeden Yıldız’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yıldız ifadesinde, ”Yazmış olduğum yazılar nedeniyle suçlanıyorum. Dosyada kısıtlılık olduğu için neyle suçlandığımı bilmiyorum. Ben gazetecilik faaliyeti dışında herhangi bir suç işlemedim” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir an önce  iddianamesinin hazırlanarak hakim karşısına çıkarılmasını gerektiğini söylerken, “Müyesser Yıldız aylardır haksız, hukuksuz tutuklu. 3 ay önce sabah baskınıyla göz altına alınmıştı. Yazıları nedeniyle tutuklandı. O yazılara hâlâ internetten erişilebiliyor, ama savcı iddianamesini hâlâ yazmış değil. AYM’ye yaptığı bireysel başvuru hala bekliyor. Artık bu hukuksuz tutukluluk bitmeli. İddianame derhal hazırlanarak, Müyesser Yıldız hakim karşısına çıkarılmalı ve özgür kalmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.