Yunanistan 24 Saat Boyunca Protesto Yaptı

1 Aralık 2011 tarihinde Protestocular, Yunanistan Atina’da kemer sıkma politikası üzerine parlamento binası önünde yürüyüş yaptılar. (Milos Bicanski / Getty Images)

Yunanistan’da yeni kurulan hükümetin kemer sıkma politikası doğrultusunda ilk kesintisini yapması üzerine Perşembe günü binlerce kişi Atina’da sokaklara döküldü.

Reuters’ın açıklamasına göre, Okullar kapalı kaldı, hastanelerde acil durum personeli bulunduruldu ve halk için kullanım araçları grev yaparak 24 saat boyunca çalışmadı.

Yunanistan, Avrupa birliği ve Uluslar arası para fonuna 174 milyar dolar borcunu kapatabilmek için ülkede hoş karşılanmayan fakat yapılması zorunlu olan kemer sıkma politikasını yürütmek zorunda.

Protestoculardan biri olan Evangelos Routsas, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Bizi öldürüyorlar. İşçileri öldürüyorlar. Yunan ruhunu öldürüyorlar” diye sitem etti. “Bunları söylemek için buradayız. Sessiz kalamayız.” diye ekledi.

Kemer sıkma politikasında; Maaş ve emekli maaşlarının kesintiye uğraması, vergilerin artması ve emeklilik yaşının yükseltilmesi önlem olarak alınıyor.

 Associated Press’e göre, Başbakan Lucas Papandemos, “Hükümet sağlam kamu maliyesi sağlamak, ülkenin uluslar arası rekabet gücünü arttırmak amacıyla mali konsolidasyon ve yapısal reform sürecinde devam etmeye kararlıyız” diye açıklamada bulundu.

İlgili Haberler

Papandreu Yardım Paketini Halk Oylamasına Sunacak

Orijinal İngilizce Metin

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.