Rahmi Koç’un Çizdiği Portre Karikatür Dünyaca Ünlü Çizerleri Şaşırttı

Rahmi Koç'un çizdiği karikatür

İSTANBUL– Rahmi Koç, çizdiği portre karikatürle dünyanın en ünlü karikatüristlerini şaşırttı. Karikatürcüler Derneği tarafından Turhan Selçuk anısına Taksim’deki ‘BİR NOKTA’ sanat galerisinde gerçekleştirilen sergiye Rahmi Koç da katıldı. Turhan Selçuk’u anmak için düzenlene sergiye 30 farklı ülkeden dünyaca ünlü karikatüristler misafir oldu. Rahmi Koç, Sergide Igor Smirnov isimli Rus karikatürist Rahmi Koç’un portre karikatürünü çizdi. Smirnov eserini Rahmi Koç’a hediye etti. Bu jest üzerine Koç, kağıdı ve kalemi alarak Smirnov’un portre karikatürünü çizdi. Smirnov yaklaşık 2 dakikada portre karikatürü Koç’un çizmesine çok şaşırdı. Smirnov, “Benim çizdiğimkinden de güzel olmuş, çok memnun oldum, ben böyle çizeceğini beklemezdim.” dedi. Sergiye katılan dünyaca ünlü karikatüristler Rahmi Koç’un çizdiği karikatüre çok şaşırdı.

Karikatürcüler Derneği, sergi için düzenlenen gecede sanata katkılarından dolayı Koç’a plaket takdim etti. Turhan Selçuk’a özel bir ilgisi olduğunu kaydeden Koç, sergide yer alan birçok karikatürü gazetelerden ve mecmualardan takip ettiğini ifade etti. Koç, “Turhan Selçuk’un en sevdiğim eseri; Dalgıç dalmış ayağında balet, elinde tüfekle yukarıdaki martıyı vuruyor eseri Avrupa’da öldül kazanmıştı” şeklinde konuştu.

Sergiye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, serginin dünyadan birçok karikatüristi bir araya getirmesi bakımından da önemli olduğuna vurgu yaptı. Sarıgül, “Turhan Selçuk, son derece önemli bir sanatçıydı, kalemi ve düşünceleriyle bizi zaman zaman düşündürdü zaman zaman güldürdü. Bize çok şey öğretti, bugün anısına düzenlenen bu sergide de dünyanın 30 üllkesinde gelen sanatçı arkadaşları ona destek veriyorlar. Turan Selçuk üstadın eserlerini burada görüyoruz, yıllar önce çizdiği eserler hala geçerliliğini koruyor.” şeklinde konuştu.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.