Peker İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası İstendi

Sedat Peker’in lideri olduğu suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 92 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 26’sı tutuklu 92 şüpheli yer aldı.

Sedat Peker’in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi, 82 şüphelinin bir kısmının örgüt üyesi, bir kısmının da örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiler olduğu belirtildi.

Suç örgütü tarafından Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü iddia edilen Cahit Çetin maktul, 30 ayrı kişi de mağdur olarak yer aldı.

Çıkar amaçlı suç örgütlerinin en etkili korunma, korkutma ve sindirme yöntemlerinin silah olduğu vurgulanan iddianamede, bu kapsamda Sedat Peker suç örgütü hakkında yapılan teknik takip çalışmalarında örgüt mensuplarının yanlarında silah taşıdıkları, birbirlerine silah temin ettikleri ve bir çoğunun 6136 Sayılı yasa kapsamında suç kayıtlarının bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, suç örgütü üyelerinin, kendilerine yönelik teknik çalışmadan korunmak amacıyla silah ve mermiler için “emanet”, “cihaz, “oyuncak, “çekirdek” şeklinde kelimeler kullandıkları aktarıldı.

Sedat Peker’in ayrıca 19 ayrı eylemde birçok müştekiye karşı “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından toplamda 390 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.