Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.00’te başlayacak. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda, ekonomi yine ana gündem maddeleri arasında. Zam yağmurunun dinmediği Türkiye’de yüksek enflasyon da hâlâ gündemdeki güncelliğini koruyor. Eylül’de açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’daki son çalışmaların değerlendirileceği toplantıda, vergi sisteminin de gündeme gelmesi bekleniyor.


Toplantıda; tahıl koridoru anlaşması ve KKTC’deki Pile-Yiğitler yol çalışması gibi dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra, memur zammı ve ekonomi gibi iç politika gündemleri konuşulacak.
Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 6 buçuk milyondan fazla memur ve memur emeklisine yönelik zam pazarlığı konusunda kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. Sunum yapması beklenen bir diğer isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Masada, enflasyonla mücadele ve para sıkılaştırma süreci olacak.


Toplantının ardından Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.