Özel Okullarda Noel, Paskalya ve Cadılar Bayramı Kutlamaları Yasaklandı

Fotoğraf:Pixabay-purpleivy

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullar yönetmeliğinde değişiklik yaparak “milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler” yasağını getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullar yönetmeliğini değiştirdi. Değişiklikle, “milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler” yasaklandı. Bakanlık, Aralık 2023’te Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya kutlamalarıyla ilgili okullara uyarı yazısı göndermişti.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullar yönetmeliğini değiştirerek milli ve kültürel değerlere aykırı ve öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikleri yasakladı. Bu kapsamda, Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya kutlamalarının özel okullarda yapılmasına izin verilmeyecek.
Milli ve kültürel değerlere aykırı ve öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler yapılamayacak. Bakanlıkça onaylanan ders kitapları okutulacak. Organize sanayi bölgelerinde açılan meslek liselerinden teşvik kapsamında olmayan alanlara öğrenci kabul etmek isteyen kurumlar ücret alabilecek. Özel çeşitli kursların özel öğretim kurslarına dönüşümlerinde kurucu öğrenim şartı aranmayacak. Özel öğretim kurslarında aranan bağımsız giriş şartı kaldırıldı.

MEB, il milli eğitim müdürlüklerini özel okullarda düzenlenecek sosyal etkinlikler konusunda uyarmıştı. Gönderilen yazıda, etkinliklerle ilgili “Ülkemizin örf, adet ve geleneklerine uygun olarak düzenlenmesi, faaliyet ve konuşmaların öğrencilere milli kültürü tanıtması; millî kültür ve değerlerimizle uyumlu olmayan etkinliklere kurumlarda yer verilmemesi” talimatı verildi.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.