Türkiye Dünya 3’üncüsü

Fotoğraf: mavibayrak.org.tr

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatın Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandığını duyurdu.

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, 2024 yılı mavi bayrak ödüllerini açıkladı. Jürinin yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta Mavi Bayrak olacak.

Türkiye’nin Mavi Bayraklı plaj sayısında bu yıl da dünya üçüncülüğünü koruduğunu belirten Bakan Ersoy, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; merkezi Danimarka Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından bugün açıklanan Mavi Bayrak ödülleri sıralamasında yakaladıkları istikrarlı başarının gurur verici olduğunu ve birincilik hedefleri yolunda kararlılıkla ilerlediklerini söyledi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRKÇEV) koordinasyonunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının iş birliğiyle sürdürdükleri başarılı çalışmalarla sayıyı her geçen yıl yükselttiklerine vurgu yapan Bakan Ersoy, paylaşımında, bu yıl Türkiye’nin 16 plajında daha Mavi Bayrak dalgalanacağını kaydetti.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.