Usta Oyuncu Fatma Karanfil Vefat Etti

Usta sanatçı Karanfil bir süredir hastanede kanser hastalığı nedeniyle tedavi altındaydı. 

Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si, Yeşilçam’ın yıldızı, Fatma Karanfil vefat etti. Usta sanatçı bir süredir hastanede kanser hastalığı nedeniyle tedavi altındaydı.

Menajeri Aslı İslamoğlu “Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil’i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil’in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi.” açıklamasında bulundu.

Fatma Karanfil kimdir?

Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952’de Eskişehir’de dünyaya geldi. Eğitim hayatını LCC’de tamamlayan Karanfil, 1968 yılında Ses dergisinin düzenlediği bir yarışmada üçüncülük ödülü kazanarak sinema kariyerine adım attı. 

1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen Karanfil, evliliğini sonlandırdıktan sonra eğitimine devam etmek için Londra’ya gitti ve burada tekstil eğitimi aldı. Ünlü sanatçı, 1984 yılında yeniden dünyaevine girdi.

Fatma Karanfil, 1984 yılından sonra hayatının en zor dönemlerinden birini yaşadı. Bu dönemde göğüs kanserine yakalandı ve bu zorlu süreci atlatmayı başardı. 2001 yılında, kanseri yendikten sonra yeniden sahnelere döndü. 

Usta oyuncu, oyunculuk kariyerinin son yıllarında Aşk Yeniden, Çocuklar Duymasın, Bizi Hatırla ve Kimse Bilmez gibi sevilen dizilerde rol aldı. 

Kariyeri boyunca birçok ödül kazanan usta oyuncu Fatma Karanfil’in aldığı ödüller arasında 1968 yılında kazandığı Ses Dergisi Üçüncülük Ödülü, aynı yıl İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Yılın Sanatçısı Ödülü, 1972’de Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nden aldığı Yılın Sanatçısı Ödülü ve 1972 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü bulunmaktadır. Bu ödülleri, Üvey Ana adlı filmdeki performansıyla kazanmıştır.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.