Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Liderler Zirvesi’ne katılmak için İtalya’ya gitti. Erdoğan, G7 Yüksek Düzeyli Oturumu’nda ABD Başkanı Biden ile sohbet etti.

İtalya’nın Puglia bölgesindeki Borgo Egnazia’da G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ikinci günü sona erdi.
G-7 Liderler Zirvesi’ne katılmak için İtalya’ya gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni karşıladı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılmak üzere geldiği Borgo Egnazia’da G7 Zirvesi’ne katılan ülke liderleriyle birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Erdoğan’ın fotoğraf çekimi sırasında ve sonrasında Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile sohbet ettiği görüldü.

Öte yandan Erdoğan, Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu’na katıldı. Erdoğan, G7 Yüksek Düzeyli Oturumu’nda ABD Başkanı Joe Biden ile sohbet etti.
Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ve Brezilya ilişkileri, İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamlar ve bu katliamları durdurmak için yapılması gerekenler ile küresel gelişmeler ele alındı.

İtalya’da G7 Liderler Zirvesi’nde Afrika ve Akdeniz, Yapay Zeka ve Enerji Konulu Yüksek Düzeyli Oturum’a katılacak, aile fotoğrafında yer alacak ve bir dizi ikili görüşme gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültürel etkinlikler ile gayriresmi akşam yemeğine katılacak.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.