Çin’de Şiddetli Yağışın Yol Açtığı Sellerde Yaşamını Yitirenlerin Sayısı 47’ye Çıktı

Fotoğraf:Pixabay-qimono

Çin’in güneyinde şiddetli yağışın yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47’ye çıktı.

Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinde sağanak yağışların tarihi sel ve toprak kaymalarına neden olması nedeniyle en az 47 kişi hayatını kaybederken, devlet medyasının (21 Haziran)Cuma günü bildirdiğine göre yetkililer ülkenin diğer bölgelerinde daha şiddetli hava koşullarının yaşanabileceği konusunda uyardı.

Devlet yayıncısı CCTV (21 Haziran) Cuma öğleden sonra yaptığı açıklamada, Meizhou şehrinin yetki alanı altındaki bir ilçede 38 kişinin daha öldüğünün doğrulandığını ve daha önce Meizhou’nun başka bir yerinde öldüğü bildirilen dokuz kişiye eklendiğini söyledi.

CCTV, şiddetli yağmurun heyelan, sel ve toprak kaymalarına neden olduğunu ve en son ölümlerin bildirildiği Pingyuan İlçesindeki sekiz ilçede ciddi hasara yol açtığını söyledi. En şiddetli yağmur Pazar günüydü; ortalama 7,83 inç yağmur yağdı ve bir kasabada 14,4 inç yağış görüldü. Raporda ölümlerin ne zaman meydana geldiği belli değil.

Aşırı hava koşulları ayrıca yaklaşık 221 mil yolu yok etti, yüzden fazla köprüye zarar verdi ve tarım arazilerini sular altında bıraktı.

Önceki gün CCTV, Meizhou’nun Meixian bölgesinde dört ve Jiaoling İlçesinde beş ölüm olduğunu bildirdi.
Pazar gününden itibaren devam eden şiddetli yağmur Salı günü de devam etti, ağaçları devirdi ve evleri çöktü. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle Meixian bölgesine giden yol tamamen çöktü.(CCTV)

Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin güneyindeki Guicou, iç kesimlerindeki Hınan ve Anhui ve doğusundaki Ciangsu eyaleti için de yoğun yağış ve sel uyarısı yaptı. 

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.